CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergelerinin cevaplanması ile ilgili yaşanan soruları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a sordu. Gürer, soru önergelerinin büyük çoğunluğunun yasal süreler içinde cevaplanmadığını ve sorulara verilen cevapların soruların içeriğinden tutarsız olduğunu belirtti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusunu cevaplayan Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz sorulara süresi içinde cevap verilmediğine yönelik soruyu cevapsız bıraktı.

Niğde'nin En Genç Belediye Başkanı İYİ Partili Kamber Türkmen Niğde'nin En Genç Belediye Başkanı İYİ Partili Kamber Türkmen

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcı Cevdet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde,

“Milletvekillerinin Başbakan'a yazılı soru önergesi vermeleri ve sorularına yanıt verilmesi, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi ile ortadan kaldırıldı. Geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanı'na soru soramıyordu, o madde aynen korunup Cumhurbaşkanı'na soru sorulmasının önü kesildi. TBMM'de çıkan kanunlarda kanun yürütme görevi Cumhurbaşkanı'nda olduğu ifade ediliyor. Bu durumda Cumhurbaşkanı'nca memur edilen makamlar yazılı soruları yanıtlamakla sorumlu kılınıyor. Süresi içinde sorulara yanıt verilmediği gibi aylarca da yanıt verilmeyen sorular olmaktadır. Pek çok soruya da içeriğine uygun yanıt verilmemektedir.

Cumhurbaşkanlığı'nca milletvekillerinin yazılı ve sözlü soru önergelerinin yanıtlanmaması yönünde bir talimat verilmiş midir?

Milletvekili Uzkurt TBMM Kürsüsünden Filistin Üzerine Konuştu Milletvekili Uzkurt TBMM Kürsüsünden Filistin Üzerine Konuştu

Farklı bakanlıklarda yanıt bekleyen yazılı ve sözlü soru önergelerinin yanıtlanması düşünülmekte midir?” şeklindeki sorularına yanıt istedi.