Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Şubat 1934’te Niğde’yi  resmî olarak ziyaret ettiğini anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 5 Şubat tarihinin Niğdeliler için onur ve gurur günü olduğunu belirtti. Gürer”Mustafa Kemal Atatürk’ün farklı dönemlerde Niğde gelmesine yönelik bilgiler olduğunu, ancak resmî ziyaret 5 Şubat 1934 yaptığını belirterek  Kayseri-Niğde-Ulukışla arası demiryolu yapılması sonrası trenle Niğde’ye geldiğini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişi nedeniyle kette büyük bir bayram havasının yaşandığının aktarıldığını ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “O gurur ve onur gününde, Niğdeliler Büyük Önder’i karşılamak için tren istasyonuna akın etmiş, Atatürk coşkun sevgi gösterileri ile karşılanmıştır” şeklinde konuştu. 

“Atatürk o gün Halkevinde Niğdelilerle buluşup Niğde sorunları ile yakından ilgilendiğini ve Ulukışla Çiftehan kaplıcaları içinde özel bir ilgi gösterdiği ve Niğde farklı sorunlarına çözüm için talimatlar verdiği biliniyor” diyen Ömer Fethi Gürer Mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Niğdeliler, Milli Mücadelenin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdandı. Niğdelileri her zaman sevmişimdir” sözünün önem ve değerine vurgu yaptı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözü, Büyük Önder’in Niğde’ye ve Niğdelilere olan sevgisinin en önemli göstergelerinden biridir. Çünkü Niğdeliler, vatan savunmasında ve milli mücadele döneminde her cephede düşmana karşı kahramanca mücadele etmiştir. Güney illerinden Anadolu’ya girmeye çalışan emperyalist güçler, Pozantı-Niğde hattında çok büyük bir direnişle karşılaşmış, bu direniş, milli mücadelenin Türk milletinin lehine sonuçlanmasında çok önemli bir rol oynamıştır” hatırlatmasında bulundu. 

Gürer, “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yakın arkadaşları arasında Niğdelilerinde yer aldığına işaret ederek “önemli makamlar ve Bakanlıklarda Niğdelilere görev vermiştir.” dedi.

Sivas Kongresinde Niğde’yi Halit Mengi ve Mustafa Soylu’nun temsil ettiği ve milli mücadelede her cephede Niğdelilerin yer aldığını belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Milli mücadele ile işgalcilerin ülkemizden söküp atılmasının ardından ülkemiz yeni bir döneme erdi. Zaferlerin ardından Meclis açıldı ve  yönetim şekli Cumhuriyet  olması ile ülkemiz gelişme sürecine girdi. 

29 Ekim 1923’te Cumhuriyet kurulduğunda, top atışlarıyla birlikte ilk kutlama Niğde’mizde yapıldı. Niğdeliler, her zaman Ata’sına, Cumhuriyete, vatanına olan bağlılığını her alanda göstermiştir. Atatürk’ün önderliğinde ülkemiz yönetim biçimi Cumhuriyete sahip çıkmak, O’nun ilke ve devrimlerinin peşinden koşmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çok çalışmak, hepimizin öncelikli görevi olduğu bilinç ile çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkent Niğde Vakfı'ndan Eğitime Destek Başkent Niğde Vakfı'ndan Eğitime Destek

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Büyük Önder’in Niğde’ye gelişinin 90. Yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını ve kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını şehitlerimizi ve yaşama veda eden gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu. 

Editör: Selim GÖKEL