İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım  gündemini değerlendirdi.
 
Z. Cem Yıldırım açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “28 Ekim 2014 günü Karaman’a bağlı Ermenek’te Has Şekerler Madencilik Şirketinde meydana gelen kazada madende mahsur kalan 18 madencimizin hala kurtarılamamış olması ve hayatlarından ümidin giderek azalması, başta partimiz olmak üzere tüm milletimizi derin üzüntüye boğmuştur.
 
13 Mayıs 2014 günü Soma’da 301 madencimizin ve 6 Eylül günü de Mecidiyeköy’de 10 inşaat işçimizin iş cinayetlerine kurban gitmesinin ardından, dün yaşananlar, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunun işçi sınıfımızın gündeminin ön sıralarına oturduğunu göstermektedir.
 
İşçimizin hayatı ve sağlığının korunması, devletimizin, sendikalarımızın ve işverenlerin ortak çabasıyla gerçekleştirilebilir. Soma’da TKİ’nin taşeronu bir şirketin işlettiği maden ocağında ve Ermenek’te yaşananlar, özelleştirmelere karşı etkili bir mücadelenin ve kamulaştırmanın zorunluluğunu bir kez daha kanıtlamaktadır.
 
Çok sayıda işçimizin iş cinayetleri sebebiyle hayatını kaybetmesi, meslek hastalıkları nedeniyle yavaş yavaş ölen işçilerimizin sorunlarının göz ardı edilmesine de yol açmamalıdır.
 
Ermenek’teki kazada madenden çıkamayan madenci arkadaşlarımızdan iyi bir haber beklerken, bu kaza ve cinayetlerden gereken dersin herkes tarafından çıkarılmasını bekliyoruz.
 
İşçi Partisi olarak Diyarbakır’da eşiyle alışveriş yaparken uğradığı silahlı saldırı sonucu dün şehit düşen Hava Astsubay Üstçavuş Necdet Aydoğdu için Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
 
Önümüzdeki dönemde PKK’nın terörü artırma gibi hedefleri var.  Fakat “Açılım”
adı altında Türkiye’mizin bölünme sürecinin sonuna geldik. PKK Güneydoğu’da halk nezdinde büyük itibar kaybediyor. AKP iktidarıyla bölücü terörün, maden kazalarının ve de ekonomik krizin çözülmesi mümkün değildir. Suriye-Irak ve İran’la işbirliği yapmadan terörün hakkından gelinemez.
 
Bölgemizde ve ülkemizde yaşananlar büyük çözümü çağırıyor. 29 Ekim günü Türkiye’nin her yanında ve Niğde’de Cumhuriyeti kutlamak için Atatürk posterleri ve Türk Bayraklarıyla meydana çıkan, bir araya gelen milletimiz bir kez daha çözümü gözler önüne sermiştir.”dedi. 


Editör: TE Bilişim