Bankada sıra bekleyen vatandaşlara sosyal mesafe ve maske konusunda uyarılarda bulunan koronavirüs maskotu, cadde üzerinde Yılbaşı bileti satan tezgahtan da bilet almayı unutmadı.

Niğdeli vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanan maskotla vatandaşlar fotoğraflar çekinmeyi de ihmal etmedi.

Koronavirüs maskotu kılığına giren Emre Battal yapılan farkındalık hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ‘‘ Ben koronavirüs’ün maskotuyum. Çin’de ortaya çıktım ve dünyaya yayılmam uzun sürmedi. Sosyal mesafe, hijyen ve maskeye önem vermezseniz sizlere bulaşma ihtimalim çok yüksek. Bulaştığım zaman öldürebiliyorum ya da kalıcı hasar bırakabiliyorum. Bugün Niğde Belediyesi için sokaklara çıktık. Halkımızı koronavirüse karşı bilinçlendirmeye çalıştık. Maske takmayan vatandaşlarımıza uyarılarda bulunarak halkımızı bilinçlendirmeye çalıştık.’’ dedi.

Vatandaşlardan Osman Uçar ise Belediyenin yaptığı bu farkındalık etkinliğini çok beğendiğini ve herkesin önlemlere uyduğunda virüsün hep birlikte sona erdirebileceğini söyleyerek koronavirüs maskotuna kolonya sıkarak virüsün öldürülebileceğine dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim