Yaklaşık 4,5 yıllık İl Müdürlüğü görevinin ardından Çorum’a tayini çıkan İl Müdürü Cemil Usanmaz’ın yerine atanan Nizamettin Bilhan hafta başı yeni görevine başladı.
Iğdır İl Tarım Müdürü iken Niğde’ye atanan Nizamettin Bilhan’ın kısa özgeçmişi şöyle; 1967 yılında Elazığ İli Merkez Sütlüce köyünde dünyaya gelen Nizamettin Bilhan,  İlköğrenimini aynı köyde, Orta ve Lise öğrenimini ise Elazığ ilinde tamamladı. 1987 yılında memur olarak Elazığ Tarım İl Müdürlüğünde ilk görevine başlayan BİLHAN, 1990 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden mezun oldu. Kasım 1990 tarihinde aynı yere Ziraat Mühendisi olarak naklen atandı.
1997 yılında İl Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Nizamettin Bilhan bu görevde dört yıl görev yaptıktan sonra 2001 yılında Fidanlık Birim Sorumluluğuna atandı. 2005 yılına kadar Fidanlık Birim Sorumlusu olarak görev yapan Bilhan 27 Mayıs 2005 tarihinde Elazığ Tarım İl Müdürü olarak atandı. İki yıllık İl Müdürlüğünün ardından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına Uzman olarak atandı ve burada üç yıl süreyle görev yaptı. Evli  ve iki çocuk babası olan Nizamettin Bilhan 2010 yılındaki Bingöl ve Iğdır İl Müdürlüklerinin ardından 21 Şubat 2011 tarihinde yeni görev yeri olan İl Müdürlüğümüzde İl Müdürü olarak görevine başladı.


Editör: TE Bilişim