Sosyal Güvenlik Kurumu Niğde İl Müdürlüğüne Mardin SGK Müdürü Adil Demir atanmıştı. Niğde’de SGK Müdürlüğü yapan Enver Özbek ise Muş İl Müdürlüğüne atandı.


Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü görevine başlayan Adil Demir, genel sağlık sigortası kapsamında olanlara uyarıda bulunarak sigorta primlerini aksatmadan ödemelerini istedi.

Demir; “Sosyal güvencesi olmayan kişilerin genel sağlık sigortasından yararlanmalarını sağlamak amacıyla geçilen uygulama kapsamında herhangi bir sosyal güvencesi olmayanların tescil işlemlerinin ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacağını belirtti.

Demir şöyle devam etti: "Belirtilen günden itibaren kişiler adına tahakkuk ettirilecek sağlık sigortası primleri, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank şubelerine yatırılabilecek. Gelir seviyesine göre ödenmesi gereken genel sağlık sigortası prim miktarı ya da primlerin devlet tarafından karşılanması şartını taşıyıp taşımadığınızın belirlenmesinin yapılabilmesi için gelir testi yaptırmak üzere yerleşim yerinizin bağlı olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuru yapmanız gerekmektedir. Kurum tarafından gelir testine müracaat bildiriminin tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay içerisinde bağlı bulunduğunuz yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurduğunuz takdirde gelir testi isteminiz kabul edilecek ve işlemleriniz yapılacak. Gelir testine belirlenen süre içinde başvurmamanız durumunda genel sağlık sigortası prim tutarınız asgari ücretin iki katı üzerinden hesaplanacak, başvuru yapmanız halinde ise genel sağlık sigortası güncelleyecek, ödeyeceğiniz genel sağlık sigortası prim tutarınız yeniden belirlenecek."

Demir Konuya ilişkin gerekli başvuru yapılmaması ve gecikmesi halinde genel sağlık sigortası prim tutarının asgari ücretin iki katı üzerinden hesaplanacağını belirterek ayrıca yasal süre içinde ödenmeyen genel sağlık sigortası primleri için gecikme zammı cezası uygulanacağını uyarısında bulundu.


Adil DEMİR'in Özgeçmişi


1966 yılında Kahramanmaraş Elbistan İlçesinde dünyaya geldi ilk ve orta öğrenimini Elbistan'da tamamlayan Demir, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

15.09.1989 -02.07.1997 tarihleri arasında Kahramanmaraş Bağ-Kur İl Müdürlüğünde memur olarak göreve başladı. 02.07.1997-15.03.2005 tarihleri arasında Kilis Bağ-Kur İl Müdürlüğünde şef, 15.03.2005-26.05.2008 tarihleri arasında, Adana Bağ-Kur İl Müdürlüğünde Şube Müdürü, 26.05.2008-28.06.2009 Adana Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı olarak, 29.06.2009- 29.06.2012 tarihleri arasında Mardin Sosyal Güvenlik İl Müdürü olarak görev yapmakta iken, 29.06.2012 tarihi itibari ile Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne atanan Adil DEMİR, evli ve 3 çocuk babasıdır.


 
Editör: TE Bilişim