Niğde Yeni Adliye Binası 15 Nisan’da İhaleye çıkıyor. 


Niğde’ye yapılacak olan yeni  Adliye binası 15 Nisan’da ihaleye açılacak. İl Genel Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı Beşinci Birleşim Gündemi  4’üncü maddesinde Mülkiyeti  İl Özel İdaresine ait olan Niğde Merkez Yukarı Kayabaşı Mahallesi ,44 pafta,305 ada 10 parselde kayıtlı 300,00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan 4 katlı İl Özel İdaresi Hizmet Binasının ( İl Genel Meclis Binası ) herhangi bir katının yeni Adliye Binası yapılıncaya kadar Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı adına tahsis edilmesi konusu görüşüldü . 

Madde Şartlı Kabul Edildi

Yeni yapılacak Adliye binası için İl Genel Meclis’inde görüşülen 4.madde  İşçi Mahkemesi  ve Çocuk Mahkemesi açılması şartı ile İl Özel İdaresine 2 katta adliyenin taşınması kabul edildi.

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; Yeni Adliye binasının ihalesi 15 Nisan’da yapılacak halkımıza güzel ve hayırlı bir bina teslim edilecek bizde İl Genel Meclis’i olarak üye arkadaşlarımızla birlikte yardımlarımızı esirgemiyoruz. İl Özel İdaresi binamızda Adliye’ye ek olarak bir katını onlara verdik .Yeni Adliye binasının temeli atıldıktan sonra 700 gün içerisinde teslim edilecektir."dedi. 

Halen Niğde Adliyesi'nde olması gereken Niğde 1. İcra ve Niğde 2. İcra Daireleri bahse konu İl Özel İdaresi binasında uzun zamandır faaaliyet gösteriyor. 



Editör: TE Bilişim