Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanlığı tarafından demokrasinin, insan haklarının, bireysel hak hürriyetlerinin, toplumsal mutabakatın, birlikte yaşama ülküsünün, millet olma bilincinin önemli bir faktörü olduğuna inanılan basın mensuplarına "Yeni Bin Yılda Yeni Sorumluluklar" konulu kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.
Yapılan basın toplantısında Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus KIZIL, yapmış oldukları faaliyetler, eğitim çalışmaları ve sosyal faaliyetlerinden bahsetti. Yunus KIZIL yapmış olduğu konuşmada " Davetiyemizde belirttiğimiz gibi demokrasinin, insan haklarının, bireysel hak hürriyetlerinin, toplumsal mutabakatın, birlikte yaşama ülküsünün, millet olma bilincinin önemli bir faktörü olan siz basın mensuplarının toplumumuzda rolü büyüktür. Davetimize katıldığınız için öncelikle teşekkür ediyorum. 
Bir buçuk yıldır yapmış olduğumuz çalışmalardan yerel basınımızda 150'nin üstünde haberimiz çıkmış bulunmakta. Bu konudaki özveriniz için siz değerli basın mensuplarını takdir ediyorum. Ülkü Ocakları olarak, Türk Gençliğinin en çok teveccüh ettiği kurum olarak, gençliğimizin Milli Kimlik ve Benliğini koruması kötü alışkanlıklardan uzak durması ve bilgili - kültürlü bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bu sebepten dolayı tüm eğitim öğretim yılı boyunca sürekli devam eden eğitim seminerlerine alanında uzman kişiler olan eğitimcilerimiz katıldı. Bununla birlikte gençlerimizin sosyal anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için sosyal faaliyetlerimiz sıklıkla düzenlendi. Gerek yerel bazda gerekse ulusal bazda Ülkü Ocakları'nın kurumsallığı Türkiye'nin dört bir yanında yapmış olduğu programlarda görülmüştür. Gençliğin kötü alışkanlıklar batağına batmaması için aldığımız verilerde görmekteyiz ki gençlerimizin özgüveninin yerine gelmesi, kendini toplumda önemli bir yere koyması, geleceğe umutla bakması yine bu yapılan sosyal faaliyetler ve eğitim çalışmaları sonucunda başarılı olmuştur. Ülkü Ocakları olarak Toplumun 7'den 70'e herkese hitap edebilen bir kurum olduğumuzu yaptığımız sosyal faaliyetler ve önemli gün ve haftalardaki çalışmalarımız ile belirttik. Tüm bir yılı değerlendirirsek yaptığımız çalışmalardan bazıları şunlardır:

- Gençlerimizin internet ve televizyon bağımlılıklarını önlemek için yapılması gerekenleri Niğde geneline broşür çalışmamızla anlattık.
- Günümüzde komşuluk ilişkilerinin bitmeye yaklaştığı bir noktadayız. Bu sebeple "Komşuna Merhaba De !" başlıklı broşür çalışması yaptık.
- Üniversite kayıt döneminde Niğde'mize gelen öğrencilerimize ve ailelerine Niğde'mizin tarihi turistik yerlerini anlatmak ve Niğde'mizi tanıtmak amacıyla Mini Kent Rehberi hazırladık.
- Kitaplar ayraçlar ile buluşsun sloganı ile kitap okumanın önemini belirtmek amacıyla 6.000 adet kitap ayracı dağıttık.
- 23 Nisan'da çocuklarımızı da unutmadık ve onlar için Şanlı Türk Tarihimizden motifler bulunan Boyama Kitabı çalışması yaparak çocuklarımıza hediye ettik.
- Günümüzün önemli bir yerini tutan sosyal medya'yı da unutmayarak sosyal medyada gündem çalışmaları yaptık, kurumsal internet sitemizi ve mail adreslerimizi faal bir şekilde kullanıma sunduk, internet radyoculuğu ve internet televizyonculuğu üzerine çalışmalarımızı tamamladık.
ve daha söyleyemediğimiz bir çok çalışma ve programlarımız ile topluma hitap ettik.

Teşkilatlarımızın düzen ve disiplini, edep ve ahlakı toplum tarafından takdirle karşılanmakta. Bununla birlikte Türk Milleti'nin huzur ve refahının önemine vurgu yaparak çalışmalarımızı sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdik."
dedi.
Sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yunus KIZIL, tüm yıl içinde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim