21 Mart Uluslararası Ormanlar Günü münasebetiyle Niğde Üniversitesi ,  İl Çevre ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle “Ağaç Dikme Töreni” düzenledi.


Niğde Üniversitesi camii yanında düzenlenen törene Vali Âlim Barut, Garnizon Komutanı J. Alb. Ufuk Nayır, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ,  Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende ilk konuşmayı Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir yaptı. 21 Mart Gününün Birleşmiş Milletler Genel Konseyi tarafından Uluslararası Ormanlar Günü olarak ilan edildiğini belirten Özdemir, 2012 yılında Niğde Üniversitesi ile yapılan protokolle Üniversite Kampüs alanı içerisinde, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül adına oluşturulan hatıra ormanına 3 bin 200 adet fidan dikimi gerçekleştirildiğini bugün de 2 bin 50 adet değişik türlerde fidanın dikiminin yapılacağını ifade etti.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür de ağacın insan hayatındaki önemine değinerek, "Beşikten mezara kadar hep ağaç ile birlikteyiz. İnsanoğlu doğduğunda beşik, öldüğünde ise tabut ağaçtandır ve doğum ile ölüm arasındaki yaşantımızın her anında ağaç ile birlikteyiz. Hayatımızdaki birçok ihtiyacın hammaddesi ağaçtır. Ağaç, yaprağıyla, köküyle, gövdesiyle tüm canlıların ihtiyacını gideren önemli bir varlıktır. Bu nedenle ağaç ve yeşilliğe gereken önemi vermek zorundayız" dedi.

Ağaç dikimi yapılan bölgeye 4 yıl önce insanların yürüyerek gelmesinin mümkün olmadığını çünkü bölgede insanlar için tehlike oluşturabilecek canlıların mevcut olduğunu ifade eden Rektör Görür, "Ancak bugün gelinen noktada burada bir ibadethane, spor tesisleri ve çevre düzenlemesi mevcut. Dikilecek ağaçlarla birlikte bölge yaşam alanı haline gelecektir" dedi.

Son birkaç yıl içerisinde kampüste 7-8 bin ağacın toprakla buluştuğunu bundan sonraki süreçte de kampüsün orta kısmına doğru yapılacak yeşillendirme ile kampüs alanının çok önemli bir eksikliğinin giderileceğini düşündüğünü söyleyen Rektör Görür, öğrencilerin ve kampüste yaşayanların daha fazla ağaç dikmelerini istedi.

















Editör: TE Bilişim