Kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği “Türkiye’de Darbeler ve Yeni Anayasa’dan Beklentiler” konulu panel düzenleyecek.

 

Ülke gündemi ile ilgili çok önemli bir konunun Niğde’de ilk kez düzenleneceğini ifade eden Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, “Amacımız demokrasiden yana bir tavır alarak bu önemli meselenin Anadolu’nun ortasında yer alan Niğde’de tartışılması ve yeni Anayasa çalışmalarına destek vermektir” diye konuştu.

 

Yeni Anayasa çalışmalarının devam ettiği şu günlerde üç önemli ismin katılımıyla düzenleyecekleri panel hakkında bilgi veren Yazsanbir Genel Başkanı Eraslan, Niğde Kültür Merkezi’nde düzenlenecek panele Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye İnisiyatif Hareketi Başkanı Yavuz Ağıralioğlu ve Yazar Prof. Dr. Yusuf Kaplan’ın katılacağını söyledi.

 

Türkiye’de Darbeler ve Yeni Anayasa’dan Beklentiler konulu konferansın Niğde’de bir ilk olduğuna vurgu yapan Eraslan, “Yazsanbir olarak Türkiye’nin çok yakından tanıdığı üç önemli ismini Niğde’de ağırlayacağız. Biz Yazarlar ve Sanatçılar Birliği olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar kültür, sanat, edebiyat alanında etkinlikler yaparak edebiyat dünyasına katkı da bulunduk. Bu kez de ülkemizin geleceği ile ilgili Türkiye gündemindeki çok önemli bir konuyla ilgili panel düzenleyeceğiz. Bu etkinlik katılımcılar ve kapsamıyla Niğde’de bir ilk olacak. Amacımız demokrasiden yana tavır alarak bu önemli meselenin Anadolu’nun ortasında yer alan Niğde’de tartışılması ve yeni Anayasa çalışmalarına bu ilden destek vermektir” dedi.

 

Yazsanbir Genel Başkanı Eraslan, “8 Nisan Pazar günü saat 18.30’da Niğde Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşecek bu panele bütün halkımız davetlidir” diyerek sözlerini tamamladı.

          

Editör: TE Bilişim