Bor Müftülüğü tarafından öğrencilere yönelik "Camiye Koşalım Kur'anla Buluşalım"sloganıyla 2014 Yaz Kuran kursu başladı.


Müftülük tarafından yapılan açıklamada: okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte bu Sloganla 2014 Yılı Yaz Kur'an Kursları 23 Haziran 2014 Pazartesi Günü Başlıyor. Kayıtlar 16 Haziran 2014 Tarihinden İtibaren Kayıtlar Ehys Sistemi Üzerinden Ek-8 Form Kayıt Dilekçeleri Alınarak Başlayacak Olup Yaz Kur'an Kursları 23 Haziran - 22 Ağustos Tarihleri Arasında Aşağıda Belirtilen Dönemler Halinde Ve Kur Esasına Göre Gerçekleştirilecektir.


Okulların yaz tatiline girmesiyle, camiler ve Müftülüklere bağlı Kur’an Kursları’nda düzenlenen yaz Kur’an Kursları başladı.


Okulların yaz tatiline girmesiyle, camiler ve Müftülüklere bağlı Kur'an Kursları’nda düzenlenen yaz Kur'an Kursları başladı. Tüm yurtta olduğu gibi Niğde Bor’da da sabahın ilk saatlerinden itibaren bazı çocuklar anne babalarının elinden tutarak, bazıları da koltuklarına sıkıştırdıkları Kur'an ve cüzlerle camilerin yolunu tuttu.


Bor Müftülüğü Kur’an Kursları’nda sabah başlayan ve 9 hafta boyunca devam edecek olan Kur’an Kursları 22 Ağustos tarihinde son bulacak. Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verilecek.


Haftanın 5 günü sabah grubu için 10.00-12.00 saatleri arasında, öğleden sonra grubu için de 13.00-16.45 saatleri arasında verilecek Yaz Kur’an Kursları ile çocuklara Kur’an-ı Kerim, meali, ezber, itikad, ibadet, siyer ve ahlak konularında bilgiler verilecek. Kursta çocuklara ayrıca Hz. Peygamber (SAV)'in örnek hayatı, inanç esasları, ibadetler, abdest, namaz, zekat, hac, oruç gibi bilgiler de öğretilecek.

 
I. DÖNEM: 23 HAZİRAN - 11 TEMMUZ 2014
II. DÖNEM: 14 TEMMUZ - 01 AĞUSTOS 2014
III. DÖNEM: 04 AĞUSTOS - 22 AĞUSTOS 2014


Editör: TE Bilişim