Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı İdris Yavuz, bir yılı geride bıraktıkları kuruluşundan günümüze kadar geçen zaman içinde yaptığı faaliyetleri kamuoyu ile paylaştı.


Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nin kuruluşunu tamamladıktan sonra Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üyelik için başvuruda bulunduğunu belirten Yavuz, bunun üzerine Edirne’de toplanan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar konseyinde üyeliklerinin oy birliği ile kabul edildiğinin altını çizdi.


Yavuz, 5 Şubat Atatürk’ün Niğde’ye gelişi ile ilgili hazırladıkları programa Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan konukları ilimizde ağırladıklarını, Niğde’nin ekonomisine önemli katkıda bulunan 25 yatırımcı ve girişimciyi tespit ederek toplantıda onlara şiltlerini takdim ettiklerini belirtti.


Dünyanın tanınmış iş adamlarından Niğdeli hemşerimiz Ayhan Şahank’i anma günü tertip ettiklerine işaret ettiklerini vurgulayan Yavuz, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak il bazında bütün liselerde “Gelecekte nasıl bir Niğde bekliyorsunuz?” kompozisyon yarışması tertip ettiklerini, öğrencilerden yoğun bir ilgi gördüklerini, seçilen on öğrenciden birinciye, ikinci ve üçüncüye altın, diğer katılımcılara ise çeşitli hediyeler verdiklerini kaydetti.

Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı İdris Yavuz, bir yıllık çalışmalarına ilişkin daha sonra şunları söyledi:
“Bu arada 43. Başkanlar Konseyi, Dünya Kültür Kenti Eskişehir’de yapıldı. Buraya Türk dünyasından 20 ülke, Türkiye’den 250 yayımcı ve cemiyet başkanı katıldı. Bu toplantıya Cemiyetimiz de davet edildi. Eskişehir’de arkadaşlarımızla elimizden geldiği, dilimizin döndüğü kadar Niğde’yi tanıtmaya gayret ettik.

44. Başkanlar Konseyi, Abhazya Gazeteciler Federasyonu, Başbakanı, Dışişleri Bakanının davetlisi olarak Abhazya’ya gitme kararı aldı. Buraya Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak biz de davet edildik. Abhazya’da Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve cemiyet başkanları devlet töreniyle karşılandı. Bir hafta boyunca paneller, konuşmalar yapıldı, tarihi ve turistik yerler gezildi.

45. Başkanlar Konseyi’nin Elazığ’da yapılması istendi, oybirliği ile kabul edildi. Federasyon başkanları ve cemiyet üyeleri buraya eşleri ile katıldılar. İlin valisi, Belediye Başkanı, sivil toplum örgütleri federasyona ve cemiyet üyelerine olağanüstü ilgi gösterdi. Tarihi, turistlik alanlar gezildi, ilin mükemmel tanıtımı yapıldı. 46. Başkanlar Konseyi’nin ise Eylül’ün 2. haftasında Diyarbakır’da yapılmasına karar verildi.

Bu arada Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Türk Sanat Müziği korosunu faaliyete geçirdi. Hüseyin Kirişçi önderliğinde yürütülecek bu koro cemiyetimizin bütün etkinliklerine katkıda bulunacaktır.

Son bir gelişmede; Dünya Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir Türkiye’den beş ilin içinde bulunduğu Federasyona, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinin üye yapılması, cemiyetimizden dört kişinin üst kurul üyeliğine, bir üyemizin de yönetim kurulu üyeliğine katılmasını oy birliği ile kabul etmiştir.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu kadın kolları Niğde Temsilciliğine başkan vekilimiz Şerife Türkeş Kanaatbilen seçilmiştir.

Bu güne kadar cemiyetimize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’a, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yöneticilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, basınımızın değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra bizimle işbirliği yapmak isteyen her kurum ve kuruluşa destek vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

 
Editör: TE Bilişim