Yaşlılar haftasında Niğde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri Bor İlçesi Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti.


18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bilgehan ÖZTÜRK, Niğde Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Aydoğan TULGAR, Bor İlçe Sağlık Müdürü Dr.Muhammet BAYRAKTAR, Şube Müdürü Dr.H.Demet ELBASAN  tarafından Bor  İlçesi Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ ne ziyaret yaptılar, ziyarette huzurevi sakinlerine karanfil vererek sohbetler yapıldı.

 

Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk ; "Yaşlılarımız birlik ve beraberliğimizi simgeleyen en kutsal değerlerimizin başında gelmektedir. Hepimizin ortak paydası insan olmaktır ve bir gün hepimiz yaşlanacağız.


Yaşlılarımızla deneyim ve birikimlerini paylaşmalı, onların yaşama etkin bir biçimde katılmalarına imkân sağlamalı, toplum için ne kadar değerli olduklarını anlamalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini sağlamalıyız. Bu, toplumumuzun saygın bireyleri olan yaşlılarımıza karşı ortak sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin “ Yaşlılar Haftasını” kutluyor, yaşama sevinçlerinin artarak huzurlu ve sağlıklı bir şekilde devam etmesini diliyorum.


Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır.

Büyük Atatürk şu vecizesi aslında her şeyi anlatıyor;  "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur."dedi.






 

Editör: TE Bilişim