Niğde’de yaşayan Emircan Güvercin, bulduğu yaralı yavru karga ile arkadaş oldu. Güvercin, yuvadan düşen karga yavrusunun yuvasının çok yüksek olduğunu ve yuvaya tekrar koyamayacağını anlayınca beslemeye karar verdiğini anlattı.

Güvercin, bulduğu yavru kargayı ekmek ve bisküvi ile besleyerek büyüttüğünü söyledi. Kısa zaman içerisinde birbirine dost olduklarını söyleyen Emircan Güvercin,  “Her yere benimle geliyor, omzumdan hiç ayrılmıyor ve korkmuyor  “dedi.

Ayakları Kırıktı

Yaralı yavru kargayı bulan Emircan Güvercin; “Bulduğumda ayakları kırıktı ve çok zor durumdaydı. Merhemler aldık ayaklarını sardık.  Veterinere götürdüm ve ilaçlarını aldım ona gözüm gibi bakarak büyüttüm. Karga kendini toparlayınca artık dışarıya çıkması gerektiğine karar verdim ama omzumdan hiç ayrılmıyor “dedi.

Adını Karaca Koydum

Yavru kargayla dost olan Güvercin,  “Ona bir isim vermem gerektiğini düşündüm. Çünkü dışarı çıktığımızda bile omzumdan hiç ayrılmıyor ve benden başkasına da gitmiyor. Kendisi siyah tüylü bir hayvan olduğu için ona Karaca ismini verdim. Gözleri açık mavi renktedir “dedi.

5 Aylık Oldu

Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek

Bulduğu yaralı yavru kargaya ev sahipliği yapan Emircan Güvercin,  “Kargalar çok zeki hayvanlardır. Beslediğiniz zaman insandan daha sadık olabilen bir hayvandır. Yapılan her şeyi aklında tutuyor ve unutmuyor. Kargalar büyüdüğü yeri uzun yıllar da geçse unutmuyor “dedi.

Oyun Oynamayı Seviyor

Güvercin, Karaca ismini verdiği karganın onunla sürekli oyun oynamak istediğini ve oyun oynamayı çok sevdiğini söyledi. Evinde bulunan topla oynadığını gören Güvercin, aynı zamanda yavru kargaya oyun arkadaşlığı da yapıyor. Birbirleriyle sürekli şakalaşıp birbirlerini gıdıklarını belirten Emircan Güvercin, “ 4 aylık oldu yeni yeni ötmeye başladı. Biliyorsunuz kargalar bizden daha uzun yaşıyorlar ama ben ömrüm yettiği kadar besleyeceğim “dedi.

Editör: TE Bilişim