2010 yılında kurulan Niğde Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı 2. Olağan Genel Kurulu’nu yaparak yeni başkanını seçti. Daha önceki başkan Yonus Özcan tekrar aday olmazken Mahmut Çınar ve Saffet Güçlü başkanlığa aday olarak gösterildi.

Özel Haber : Fatma TAN


Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda yapılan Olağan Genel Kurula saat 14.00 de başlandı. Gündem ve gündem dışı konuşmaların yapıldığı kurulda 15.15 de oy verme işlemine geçildi ve 17.00 de oy verme işlemi tamamlandı. 74 delegeden 53 delegenin oy kullandığı seçimde 22 oy Mahmut Çınar, 31 oy da Saffet güçlü aldı. Bu sonuçlarla Niğde Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı’na Saffet Güçlü seçilmiş oldu.


Veteriner Hekimleri Odası’nın gelen sorunlarının konuşulduğu kurulda söz alan Başkan Adayı Mahmut Çınar; “Odamızı temsil eden bir mekân yoktur böyle bir mekânın olmaması da meslektaşlarımızın bir araya gelememesinde en büyük sorundur. Kurumsal bir kimlik oluşamadığı için yeterince kendimizi ifade edemiyoruz. Meslektaşlar arasındaki rekabetin meslek etik kurallarına uymadığıdır. Yardımcı hizmetlerde bulunan teknisyen ve teknikerler yetkilerini açmaktadır. Muayene ve suni tohumlama uygulamalarda tarife dışı fiyatların oluşması bir sorundur. Suni tohumlama konusunda Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile ilgili hem uygulama hem de tohumlama konusunda sıkıntılar oluşmaktadır” dedi.

Meslektaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve çözüm oluşturacağız diyen Çınar, “Meslek etiğine uyulması, özlük haklarının savunulması, kazanılmış haklarının korunması konularına önemle eğileceğiz. Bazı aktivitelerin yapılabilmesi için gelir kaynağına ihtiyaç var. Odamıza gelir kaynağı sağlayacak aktiviteler hazırlanacaktır. Hizmet satın alınacaktır. Herkesin taşın altına elini koyması ve elinden geleni yapması gerekmektedir. Meslektaşlarımızın aktif çalışmaya davet ediyoruz” diye sözlerine devam etti.

 

KANUN ve MEVZUATLARA HÂKİM

OLAN YENİ YÖNETİM OLACAK

Diğer başkan adayı Veteriner Hekim Saffet Güçlü; “Mesleki açıdan daha önceki yaptığımız çalışmalar sonucunda odamızın kurulmasını sağladık. Niğde de Veteriner hekimler ciddi konularda sorunlar yaşamaktadır. Biz bu sorunların giderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Kanun ve mevzuatlara hâkim olduğumuzu ve layıkı ile yerine getireceğimizi, yaptırımlar uygulayacağımızı herkes bilmelidir. Güçlü bir veteriner odası olmayı hedefliyoruz. Veteriner hekimleri odası için bir fiziki mekânı ilk etapta temin edeceğiz. Meslek içi eğitim, gerek aşılama konusunda vatandaşların mağdur olmaması hem de meslektaşlarımızın daha etkin şekilde görev almaları konusunda çalışmalarımız olacak. Hekimlerimizin sorunlarını takip edecek güçteyiz. Umarım seçimler hayırlı olur” diye konuştu.

 

TOHUMLAMA MI? KLİNİK TEDAVİ Mİ?

Gündem dışı konuşma yapan Veteriner Hekim Mahmut Karaca; “2010 yılında kurulan odamız, kısa sürede beklentileri karşılayamamış olabilir. Bazı konulardaki sıkıntılar bazı işlerin yapılamamasına neden olmaktadır. Meslek mensuplarının hak ve menfaatleri nasıl korunacak bunları iyi değerlendirmek lazım. 2003 yılında Tarım İl Müdürlüklerinin elinde bulunan tohumlama hizmetlerinin bir ihale ile alan ve devlet tarafından desteklenen vergiye tabi olmayan Damızlık Birliği kuruluşu var. Bize denildi ki damızlık birliği dışında serbest veterinerler bu işi alsın ama Tarım Bakanlığı’nın şartnamesi sonucuna göre bunu serbest veterinerin alması imkânsızdır. Veterinerlik sadece tohumlamak değil klinik muayeneler ne olacak? Veterinerlik mesleği yok edilmeye çalışıyor. Asgari ücretle veteriner hekim çalışır durumda” dedi.

 

VATANDAŞ DESTEK ALAMAYACAĞINDAN KORKUYOR

Bir başka gündem dışı konuşma yapan Veteriner Hekim Alper Taşyürek; Veterinerlerle ilgi çok problem var. Damızlık birliği ile ilgili hukuki durum nedir bilmiyorum. Birlikteki arkadaşlar tohumlama yapıyorlar serbest veterinerler bunlarla nasıl mücadele edecekler. Bu birlikteki arkadaşların teknisyenleri doğum bile yaptırıyorlar. Bir şeyde anlaşa bilmek için makulde buluşmak lazım. Bazı konularda yaptırım şart. Mesleki etik olarak kurallara uyulmalı ve odanın belirlediği fiyatlara uyulması gerekir. Birlik denen olayla hukuki açıdan odamızın mücadele edilmesi gerekir. Herkes kendi sahasında olmalıdır. Meslektaşlarımız arası fiyatlara uyma konusunda hassasiyet gösterilmelidir. Yoksa havanda su döveriz” diye konuştu.

Veteriner Hekim Nazmi Şimşek’te; “Teknisyenlerin müdahale ettikleri hayvanlar tohumlama diye bazen zarar veriyorlar. Üretici diyor ki;  ‘Ben birlikle çalışıyorum bunu birlik takip ediyor ben oraya yaptırmazsam desteklerimden olurum.’  Yıllardır Bor’da çalışıyorum üretici ‘Siz yapınca ben destek alabilir miyim?’ diye soruyor. Vatandaşları bu konuda iyi bilgilendirmek gerekmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde 32 oy alan Veteriner Hekim Saffet Güçlü Niğde Veteriner Hekimleri Odası başkanı oldu. Bayramdan sonra mazbatasını il seçim kurulundan alarak görevine başlayacak.

Seçimin ardından yeni Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri yeni dönemde neler yapacaklarını konuştular.

 

Seçim sonucunda

Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Güçlü

Sekreter Yonus Özcan

Muhasip Üye Hamza Demir

Üyeler; M. Gökhan Zor, Feridun Teke

Haysiyet Divanı Üyeleri; Mahmut Karaca, İlhami Çiftçi, R. Nuri Doğan, Nazmi Şimşek, Sadık Ünsal

Denetleme Kurulu Üyeleri; Bülent Cengiz, Yaşar Çıtak

Büyük Kongre Delegeleri; Saffet Güçlü, Yonus Özcan, M. Gökhan Zor, İlhami Çiftçi, Hamza Demir seçildiler.

Editör: TE Bilişim