Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen programa katılarak veteriner hekimlerle bir araya geldi.



Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen programa Niğde AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın, Veteriner Hekimler Oda Başkanı Saffet Güçlü'nün yanı sıra oda yönetim kurulu üyeleri ve  veteriner hekimler katıldı.


Dünya Veteriner Hekimler Gününüz Kutlu Olsun

  

Niğde Veteriner Hekimler Odası Başkanı Saffet Güçlü, hayvanların sağlıklarının yanı sıra hayvan haklarının ve refahının korunması da veteriner hekimlik mesleğinin önemli görevlerinden olduğunu söyledi.

1842 yılında ordunun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tarihsel eğitim yolculuğuna başlayan veteriner hekimlik mesleğinin bugün ülke genelinde 30 bine ulaşan veteriner hekimlerin, hayvan sağlığı, halk sağlığı, hayvan refahı, gıda güvenirliği ve çevre güvenirliği konularında hizmet verdiğini belirten Güçlü yemekte yaptığı konuşmada şunları dedi:"Son yıllarda ülke gündemine gelen halk sağlığı konseptine sahip çıkan camiamız, insanların anayasa güvencesinde olan dengeli ve yeterli beslenmenin teminatı olarak hizmet verirken, toplum sağlığını yakından ilgilendiren zoonozlara karşı kamuoyunu aydınlatma ve koruma görevlerini üstlenmiştir. Hayvanların sağlıklarının yanı sıra hayvan haklarının ve refahınınkorunması da veteriner hekimlik mesleğinin önemli görevlerindendir. Bu yıl için Dünya Veteriner Hekimler Günü teması da hayvan refahı olarak belirlenmiştir. Doğal dengenin korunmasının gelecek nesillerin sağlıklı sürdürülmesi için kaçınılmaz olduğu artık kabul edilmiştir. İnsanlarla hayvanlar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesinde doğal dengenin korunması gerekir. Hayvanların etolojik ihtiyaçlarının karşılanması hayvan refahının temelini oluşturur. Veteriner hekimler aldıkları eğitimle hayvanlarla insanlar arası doğal dengenin korunması kapsamında hayvan refahına hizmet etmektedir. Bizler mesleki olarak donanımlarımızla dünya standartlarını yakalamış olmanın iç huzuruyla her yıl belirlenen ana temayı kamuoyuyla paylaşıyoruz."Ülkemizde önümüzdeki yıllarda kamuoyu ve kanun koyucularında mesleki saygınlığımıza yakışır haklara sahip olmamız gerektiğini ve gerekli düzenlemeler yaptığını görmeyi diliyoruz.Meslektaşlarımın Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutluyorum"

Veteriner Hekimlerin gününü kutlayan ve örgütlü toplum bilinci oluşturmak adına Veteriner Hekimler Odasını kurdukları için oda yönetimini tebrik eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Veteriner Hekimler Odası Niğde de ilk kez kuruluyor. Bir Başkanımız ve bir yönetimiz var.  Veteriner Hekimler Odasını kuranlara, kurulmasına destek verenlere teşekkür ediyorum. Toplumumuzun örgütlü toplum haline getirilmesi bakımından tüm odalarımız olduğu gibi Veteriner Hekimler Odamız da önemli bir oda haline gelecektir. Veteriner Hekimler Odamızın kurulma işlemleri tamamlandıktan sonra veteriner hekimlerimizin istekleri nelerse bunlar dile getirilecek. İsteklerin yerel manada olanlarını Niğde Belediyesi olarak biz yerine getirmek için gayret göstereceğiz. Yerel manada olmayan isteklerimizi de Ankara'da dile getirmek için Milletvekillerimiz gayret gösterecekler. Tüm Veteriner Hekimlerimizin Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutluyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra meslekte 30 ve 40'ncı yılını dolduran veteriner hekimlere plaket verildi.

 



Editör: TE Bilişim