Vekillerden Atatürk’ün Niğde’ye gelişi ile ilgili kutlama mesajı

 

AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, 5 Şubat 1934 yılında Niğde’ye gelişinin yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladılar. Atatürk’e olan saygılarını ve bağlılıklarını onun muasır medeniyetler seviyesini aşmak ve müreffeh bir toplum hedefini gerçekleştirmek yönünde çaba harcayarak gösterdiklerini belirten Kavaklıoğlu ve Selvi, 5 Şubat tarihinin de kendileri için bir onur günü olduğunu belirtiler.

 

Kavaklıoğlu: “5 Şubat onur günümüzdür”

Alpaslan Kavaklıoğlu mesajında Atatürk’e olan bağlılık, sevgi ve saygılarını onun belirlemiş olduğu muasır medeniyet seviyesini aşmak hedefini gerçekleştirerek gösterdiklerini belirtti. Seçkin bir devlet adamı olan M. Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelmesinin büyük bir onur kaynağı olduğunu kaydeden ve Niğdelilerde Atatürk’e karşı büyük bir sevginin ve saygının olduğunun altını çizen Kavaklıoğlu, Niğdelilerce de 5 Şubat tarihinin onur günü kabul edilip kutlandığını söyledi. Kavaklıoğlu ayrıca ülkemizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği üstün gayretleri hatırlatarak, Niğdelilerin de başından beri Kurtuluş Savaşının ön saflarında yer aldığını ve kazanılan zaferlerde kalıcı izler bıraktıklarını belirtti.

 

Selvi: “Atatürk’ün hedeflerini gerçekleştiriyoruz”

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 78. yıl dönümü nedeni ile yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Şehrimize gelişinin 78. yıl dönümünü büyük bir onurla kutluyoruz. Bugün, Atatürk’ün gösterdiği hedeflere başarıyla yürüyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Atatürk’ün müreffeh toplum hedefi doğrultusunda başlatılan yükselme hamlesi, hükümetimizin başarılı politikalarıyla önemli bir ivme kazanmış, ilimiz bu kapsamda gurur verici bir mesafe kat etmiştir. Niğde’mizin sahip olduğu değerleri koruyarak gelişimini kesintisiz sürdüreceğine ve gelecek yıllara en iyi şekilde hazırlanacağına inanıyor, bu önemli gün vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.”

 

 

Editör: TE Bilişim