Etkinlikte kütüphane tarafından temin edilen 600 kitap okuyuculara hediye edildi. Niğde İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Bağcı, Kütüphaneler Haftası kapsamında Niğde’de 5’inci kez halka açık kitap okuma etkinliği düzenlediklerini söyledi. Etkinliğe katılanlara 600'e yakın kitap hediye edildiğini belirten Bağcı, "52. Kütüphaneler Haftası kapsamında 5’nci kez düzenlemiş olduğumuz 81 il birlikte kitap okuyor kampanyası kapsamında serbest kitap okuma etkinliği düzenlenmiştir. Bu etkinlikte okunan kitap okuyucuların tamamlamaları için kendilerine hediye edilecek.

Kütüphaneler kültürlerin hayat boyunca yaşam boyunca ürettikleri ürünlerin yazılı kaynaklar haline getirilip derlendiği, toplandığı ve ihtiyaç duyulanların hizmetine sunulan kurumlardır.

Kültürleri anlamak için de kütüphaneler olmazsa olmazlardandır. Bu kapsam içerisinde 1925 yılından beri hizmet veren Niğde Halk Kütüphanesi Müdürlüğümüz yaklaşık 43 bin kitap koleksiyonu, yıllık 100 binin üzerinde okuyucu kitlesi, 10 bin üye ve yıllık 30 bin üzerinde ödünç kitap verme kapasiteyle halkımıza hizmet vermektedir. Eskiden olduğu gibi bundan sonra da kütüphanelerin var olması için sayın halkımızı kütüphanelerimize bekliyoruz" dedi. 
Editör: TE Bilişim