10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile habercilik mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün 60.yılını kutlamaktayız.

Bu  zor mesleği icra eden gazetecilerimiz, tarafsız, güvenilir, ilkeli ve basın ahlak kuralarına uyarak, bireylerin kişilik haklarına saygı çerçevesinde, doğru ve tarafsız haberlerle, objektif ve evrensel normlara uygun olarak ülke menfaatleri doğrultusunda yaptıkları yayınlarla kamuoyunu aydınlatmakta, diğer taraftan da vatandaşların talep ve şikâyetlerini dile getirmektedirler.

Bu bağlamda iletişim çağının hayatımızın her noktasına sirayet ettiği günümüzde basın mensuplarımız gece - gündüz demeden, her ortamda haberden habere koşarak vatandaşların ortak sesi olmakla birlikte, vatandaşla devlet arasında köprü görevi yapmaktadır.  

Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin ortak sesi ve kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm Basın Mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

Editör: TE Bilişim