Vali Şimşek mesajında;  Kamuoyu adına hassas, ciddi ve önemli konularda tarafsızlık ilkesine riayet ederek basın ahlak kuralları çerçevesinde gündem oluşturan gazetecilerimiz, çok saygın bir mesleği icra etmektedir.

Demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, milletimizin her zaman müşterek sesi olmakla birlikte, halkımızın doğru, ilkeli ve objektif haber alma ihtiyacını karşılarken aynı zamanda kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna önemli katkıda bulunmaktadır.

Basın Ahlak Kuralları içerisinde meslek etiğine bağlı, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı olarak günün her saatinde büyük bir özveri ile çalışan, ulusal basının yanında yerel basınımızın da, ülkemizin ve şehrimizin gerek sosyal, gerek kültürel ve ekonomik gelişimine sağladıkları katkıların bundan sonra da hiç eksilmeden devam edeceğine inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın “ 21 Ekim Dünya Gazeteciler Bayramı” nı en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim