Çiftlik ilçesinde patates tarlasında yapılan hasada katılan Vali Yılmaz Şimşek, çiftçilerle uzun süre sohbet ederek; hasadın bereketli geçmesi temennisinde bulunup işçilerle birlikte patates hasadı yaptı.

Çiftlik ilçesinde patates hasadı yapılan tarlalarda incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Şimşek; “ Türkiye’de patates ekimi ve rekoltesi konusunda Niğde’nin ilk sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye’de patates üretiminde ilk sırada yer alan Niğde'de 210 bin dekar alanda ekimi yapılan kışlık patateste hasat dönemi başladığını ifade eden Vali Şimşek; “ Türkiye'de patates üretiminde ilk sırada yer alan Niğde'de bu yıl resmi olarak 770 bin ton patates rekoltesi beklendiğini belirtti. Şimşek, “"ilimizde üretimi yapılan Patates hem yemeklik hem de endüstriyele bakan yönüyle ülkemizin en önemli tarımsal ürünlerinden bir tanesi. Geçen yıla göre 2019 yılına göre rekoltemizde ve ekim alanlarımızda azda olsa artış yaşandı. Bu yıl 210 bin dekar alanda patates ekimi yapılmış olup 770 bin ton rekolte beklentimiz bulunmaktadır. Bizde bugün Çiftlik ilçemizde patates hasadı yapılan arazilerde incelemelerde bulunduk” dedi.

Editör: TE Bilişim