Kurum ziyaretleri kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün merkezde bulunan hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Şimşek, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selami Kılıçel’den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Her türlü afette gerek ihtiyaç duyulacak araç-gereç gerekse eğitimli personel olarak 24 saat hazır bulunulması gerektiğini vurgulayan Vali Şimşek, deprem, heyelan, çığ, sel ve yangınlara kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere vatandaşların da afet öncesi, sırası ve sonrasında her zaman hazırlıklı olması gerektiğine dikkati çekti.

Acil durumlara müdahalede devamlı hazır olunmasının öneminden bahseden Vali Şimşek, bu açıdan AFAD personelinin çok kıymetli ve önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. AFAD personelinin sürekli kendini yenileyerek görev aşkıyla çalışmasının önemine dikkat çeken Vali Şimşek, doğal afetlere karşı ülke olarak her zaman hazırlıklı olmamız gerektiğini ifade etti.

Afet zararlarını azaltmak için uzman ve eğitimli kadrosu ile afet öncesi, sırası ve sonrası gerekli önlemleri almak, verimliliği artırmak ve gelişen teknolojiden geri kalmamak için Niğde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin kendini sürekli yenilediğini dile getiren İl Müdürü Selami Kılıçel ise, tehlike ve risklere karşı her zaman duyarlı olduklarını, bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlar kullanıp toplumun yararını gözetecek işler yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ziyarettin sonunda kurum içerisindeki birimleri gezen Vali Şimşek, personelle tanışarak, AFAD ekiplerince kullanılan donanım ve araçları inceledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü araç parkında incelemelerde bulunan Vali Şimşek, AFAD Müdürlüğü tarafından arama kurtarma faaliyetleri sırasında kullanılan araç ve teçhizatlarla ilgili bilgiler aldı.

Editör: TE Bilişim