Niğde Valisi Yılmaz Şimşek 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Şimşek, Fethullahçı terör örgütünün (FETÖ/PDY) yapmış olduğu bu hain darbe girişimine karşı vatan ve millet aşkına canını ortaya koyan , Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla mükemmel bir varoluş mücadelesi sergileyerek tüm dünyaya tek yürek olduğumuzda yenilmeyeceğimizi gösteren Kahraman Türk Milleti, gelecek nesillerimize miras olarak cesaretlerini, ruhlarını, bu güzel vatanı ve sevdiklerini emanet bırakmıştır” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi

Vali Şimşek; “ Ülkemizin Anayasal düzenini temel hak ve hürriyetlerini ortadan kaldırmayı hedef alarak, devletimizin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 5. yılını hep birlikte idrak etmekteyiz. Fethullahçı  terör örgütünün (FETÖ/PDY) yapmış olduğu bu hain darbe girişimine karşı vatan ve millet aşkına canını ortaya koyan Kahraman Milletimiz, kendi silahını yine kendi milletine  doğrultan ihanet içerisindeki bu hainlere karşı  Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokakları, meydanları doldurmuş, tankın, topun, helikopterin uçağın karşısında cansiperane bir şekilde karşı koymuş, günlerce meydanları boş bırakmayarak demokrasimize sahip çıkmıştır.          

Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla mükemmel bir varoluş mücadelesi sergileyerek tüm dünyaya tek yürek olduğumuzda yenilmeyeceğimizi gösteren Kahraman Türk Milleti, gelecek nesillerimize miras olarak cesaretlerini, ruhlarını, bu güzel vatanı ve sevdiklerini emanet bırakmıştır. Hiç şüphesiz ki; ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine, huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler   hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bugün bize düşen en önemli görev, şehitlerimizin emaneti olan bu kutsal vatan topraklarına aynı inanç ve karalılıkla sahip çıkarak, ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast etmeye teşebbüs eden hain odaklara karşı dikkatli olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdürmek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta hain darbe girişiminin seyrinin değişmesine vesile olan Niğde’mizin gururu ve kahraman evladı Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir olmak üzere vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

Editör: TE Bilişim