NİĞDE-5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk ve birlikteliğindeki heyet Vali Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan Vali Yılmaz Şimşek, Dünya Çevre Gününün doğa koruma konusunda kamuoyunda duyarlılık yaratmak, çevre konusundaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla kutlandığını söyledi.

Çevre temizliğinin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için önemli bir konu olduğunu belirten Vali Şimşek; “Tüm insanlığın temiz bir çevreye, doğaya ve suya erişme hakkı vardır. Bu nedenle bizlerde birey olarak çevreyi kirletecek ve zarar verecek hareketlerden uzak durmalı, çevremizi temiz tutmalı, yeşili korumalı ve evsel atıklarımızı minimum düzeye indirerek farkındalık oluşturmalı, gelecek nesillerimize temiz bir dünya bırakma gayreti içinde olmalıyız. Hiç unutulmamalıdır ki; yaşadığımız çevre geçmişten bize kalan miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanettir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın “Dünya Çevre Günü” nü kutluyor, daha temiz bir dünyada mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk ve beraberindeki heyet de, çevre konusunda yapılan çalışmalara verdiği destekten ve gösterdiği ilgiden dolayı Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek’e teşekkür ettiler.

Ziyaret, Vali Şimşek’e Dünya Çevre Günü etkinlikleri hakkında bilgiler verilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim