Niğde İlçe, köy, kasaba ve merkez mahalle muhtarlarıyla Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Vali Yılmaz Şimşek, muhtarlarla tek tek konuşarak; sorun, görüş ve önerileri dinledi.

Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında Niğde Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, ilgili Kurum Müdürleri ve Niğde merkez, ilçe, kasaba, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında il özel idaresi tarafından 2018 yılı içerisinde Niğde’ye bağlı köylere yapılan yatırım ve hizmetlerden bahseden Vali Şimşek, 2018 yılında 80 milyon TL olan İl Özel İdare bütçesinin yüzde 25 artarak 100 milyon TL olduğunu belirtti.

Konuşmasının devamında muhtarların devletin vatandaşa dokunan yüzü olduğunu vurgulayan Vali Şimşek, “Muhtarlarımız, hem köylerimizde hem mahallerimizde vatandaşlarımızın birinci derecede sorunlarını, önerilerini ve isteklerini bilenlerdir. Bu nedenle gerek yaptığımız ilçe, köy ve mahalle ziyaretlerinde gerekse bugün olduğu gibi toplantılar düzenleyerek muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Böyle olması hem bizler tarafından yapılan ve yapılması istenen hizmetlerin sizlerin aracılığıyla vatandaşa doğrudan ve doğru bir şekilde iletilmesi sağlıyor; hem de köyde ve mahallede yaşanan sorunlar, talepler ya da sıkıntılarla ilgili bir konu olduğunda birinci ağızdan bize iletilmiş oluyor. Siz kıymetli muhtarlarımıza ve bizlere, vatandaşlarımıza yapılacak hizmetler noktasında önemli sorumluluklar düşmektedir. En güzel hizmetleri almaya layık vatandaşımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmak daha güzel bir hale getirebilmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bunun için de gecemizi gündüzümüze katmak bize hiçte zor gelmiyor, ihtiyaç olduğunda, herhangi bir sorununuz olduğunda zaman kavramı gözetmeksizin bize ulaşabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.
Vali Yılmaz Şimşek’in açılış konuşmalarının ardından muhtarlar tek tek söz alarak sorun görüş ve önerilerini dile getirdiler.
 
 
Editör: TE Bilişim