Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.


Vali Necmeddin Kılıç mesajında;  Toplumların temel taşı aile, aile kurumunun temel taşı ise kadınlarımızdır. Unutulmamalıdır ki; her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Kadınlarımız, yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır. Ayrıca Peygamberimizin “Cennet anaların ayakları altındadır” sözünün muhatabı olan kadınlarımız üretken çalışmaları ile toplumuzun kalkınmasına ve insanlarımızın daha mutlu bir hayat sürmesi sürecine önemli ölçüde destek sağlamaktadırlar.

Sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynayan Kadınlarımız, bugün eğitimden bilime, sanattan ekonomik alana, siyasetten kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmişler, ülkemizde ve dünyada sesimizi duyurmuşlardır. Bu nedenle kadınlarımıza sunulan imkânların arttırılmasının toplumsal huzurun ve barışın sağlanmasında ve Ülkemizin gelişiminde önemli rol oynayacağına inanıyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle aile ocağının temel taşı durumundaki kadınların, aile içindeki ve toplum yaşamındaki yerinin anlatılması ve karşılaştıkları sorunların doğru tespit edilerek, çözüm üretilmesi ve gerekli toplum bilincinin oluşturulması açısından çok önemli ve anlamlı bir gün olan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutluyor, saygılar sunuyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim