Niğde Valisi  Necmeddin Kılıç  Dünya Çevre Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

 

Vali Kılıç mesajında ; Doğal çevrenin korunması amacıyla 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde çevre sorunlarının ele alındığı Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda üye ülkeler tarafından çevre kirlenmesine karşı ortak çözüm yolları aranmıştır. Bu doğrultuda Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan karara istinaden her yıl Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde 5 Haziran, çevre konularına dikkatleri çekmek üzere Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır.

Birey olarak, çevremizi temiz tutmak, temiz hava solumak, yeşili korumak ve artırmak, evlerimizde kaliteli yakıt kullanarak çevreye zararlarını azaltmak, evsel atıkları da minimum seviyeye getirerek yaşanabilir bir dünya için her türlü tedbiri almak görevimiz olmalıdır. İnsanların çevre konusunda duyarlılığı her geçen gün artsa da bu sorun tamamıyla ortadan kalkmamıştır. İnsanlar ile diğer canlıların yaşadığı çevre ve ekolojik sistem sağlıklı bir neslin yetişmesi için çok önemlidir.  Tüm insanlığın temiz bir çevreye, doğaya ve suya erişme hakkı vardır. Bu nedenle toplumun birer ferdi olarak hepimizin çevremizi temiz tutmamız, elimizden gelenin en iyisini yapmamız bizim birbirimize karşı en önemli sorumluluklarımızdandır.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Niğdeli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Gününü kutluyor, daha temiz bir dünyada mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum.”dedi. 


Editör: TE Bilişim