Sayın Valimiz Mustafa Koç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Niğde Öğretmen Evi’nde Valiliğimiz tarafından düzenlenen programla ilimizde çalışan yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Programa Valimiz Sayın Mustafa Koç’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Nihat Özkök de katıldı.

Basının vatandaşların haber alması konusunda önemli bir köprü vazifesi üstlendiğini ve kamu vicdanı olduğunu dile getiren Valimiz Sayın Mustafa Koç; doğru, tarafsız ve objektif haber alma konusunda basın mensuplarının fedakârca çalışmalar yürüttüğünü belirterek şunları kaydetti;

“Sözlerime başlamadan önce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor, bu önemli günde sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren, basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamanın memnuniyeti içerisindeyim.

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi de kuşkusuz bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, ülkemizin gelişme ve kalkınmasında önemli bir rolü olduğu gibi bizim nazarımızda üstlendiği diğer bir önemli rol ise kamu vicdanını temsil etmesidir. Bu son derece önemlidir.

Basın, sadece yaşadığımız şehrin gözü kulağı olmasının yanı sıra; olayları vatandaşlarımıza, ulusal ve uluslararası kamuoyuna yansıtan önemli bir kamu hizmetini yerine getiren fedakârca çalışan bir meslek grubudur.

Diğer taraftan şehrin yöneticilerine, bizlere, birer pusula vazifesi görmeniz ve rehberlik etmeniz bir diğer göreviniz olmalıdır. Çünkü, bizler her yerde her şeyi göremeyebiliriz. Bizlerin göremediği konuları, olayları gündeme taşımanız, bizlerin elini güçlendirmekte ve olaylara ivedilikle müdahil olmamamızı sağlamaktadır.

Bu anlamda, ilimizde görev yapan basın mensuplarımızın üzerlerine düşen görevi ziyadesiyle yaptığına can-ı gönülden inanıyorum. Bu vesileyle her zaman ve her fırsatta Devletinin, Milletinin ve Bayrağının yanında yer alan basın emekçilerine teşekkür ediyorum.

Sizlerin aracılığı ile basın şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; kahraman gazilerimizin de ömrüne bereket diliyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tekrar kutluyorum.” dedi.

Program çerçevesinde söz alan medya mensupları da Niğde ilinde Devletin her kademesi ile uyum içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek teşekkürlerini belirttiler. Program günün anısına çektirilen fotoğraf çekimi ile son buldu.

Mütevelli heyet seçimleri yapıldı Mütevelli heyet seçimleri yapıldı

Editör: TE Bilişim