Niğde Valisi Mustafa Koç, 14 Haziran tarihinde aşırı yağıştan etkilenen Niğde Merkeze bağlı Karatlı Kasabası, Dündarlı kasabası, Dikilitaş Köyü ve Hacibeyli köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Mustafa Koç, Karatlı Kasabası, Dündarlı kasabası, Dikilitaş ve Hacibeyli Köylerinde etkili olan aşırı yağışların taşkınlara neden olması üzerine selden etkilenen arazilerde ve yerleşim yerlerinde inceleme yaparak, yetkililerden bilgiler aldı.

İlçe, kasaba ve köy ziyaretlerini sürdüren Vali Mustafa Koç, ziyaretlerinin ilkini Karaatlı Kasabasına gerçekleştirerek Karaatlı Belediye Başkanı Emin Yılmaz'ı makamında ziyaretti.

Başkan Yılmaz’dan belediyenin gerçekleştirdiği çalışmalar ve kasabanın genel durumu hakkında bilgi alan Vali Koç, daha sonra kasaba meydanında mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Karaatlı kasabası sakinlerinin ilettikleri sorun, görüş ve talepleri dinleyen Vali Koç, ilgili kurum müdürlerine sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması konusunda talimat verdi. Karaatlı kasabasının ardından Dikilitaş Köyüne geçen Vali Mustafa Koç, burada da vatandaşlarla bir araya gelmesinin ardından Dündarlı Kasabasına giderek Dündarlı Belediye Başkanı Mustafa Kamar’ı makamında ziyaret etti.

Belediye ziyaretinin ardından Dündarlı Kasabası sakinleri ile görüşen Vali Mustafa Koç, daha sonra geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel afetinden zarar gören bölgede incelemelerde bulundu. Buradaki incelemelerinin ardından Hacıbeyli Köyüne giden Vali Mustafa Koç, köy sakinleri ile bir araya geldi.

Ziyaretler esnasında yaptığı konuşmasında köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırarak refah seviyesini yükseltmek ve bölgede yaşanan sorunların bir an önce giderilmesi noktasında İl Özel İdaresi olarak gereken çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Vali Mustafa Koç; “Tarım ve hayvancılıkla uğraşarak kendisine, çevresine, iline ve ülkesine katkı sağlayan köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmak ve onlara destek olmak bizlerin en önemli sorumlulukları arasındadır. Bizler de her fırsatta vatandaşlarımızın arasında olmaya gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızı dinleyerek bizlere ilettikleri her türlü ihtiyaç, sıkıntı ve taleplerini imkânlar çerçevesinde yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu ziyaretlerimiz hız kesmeden devam edecek” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda uzun yıllar boyunca yağmayan bir yağmur yağışı yaşandığını dile getiren Vali Koç “Yoğun yağış sonrası bazı yerleşim yerlerimizde sıkıntılar yaşadık. Yağış sırasında ilgili arkadaşlarımızı hemen yönlendirerek çalışmalara başladık. Aynı zamanda hemen tarım müdürlüğü ekiplerimiz zararların tespiti için araziyi incelemeye başladılar. Özellikle Muhtarlarımız ve azalarımız da köylerinde işleri takip ettiler. O günden itibaren yaraların sarılmasına gayret edildi ve halen çalışmalar devam ediyor. Bizler de sizlere geçmiş olsun dileklerimizi iletmeye ve çalışmaları yerinde görmeye geldik. Gelirken bizimle birlikte ilgili tüm arkadaşlarımız da geldi. İnşallah yaralarınızı sarmaya devam edeceğiz. En büyük tesellimiz can kaybımızın olmaması, hayvanların telef olmamasıdır. Sizler için elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret edeceğiz. Allah daha büyük felaketlerden bizleri korusun” dedi.

AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı

Editör: TE Bilişim