2013-2014 Öğretim Yılı Milli Eğitim Müdürlüğü Sene Başı Müdürler Toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Müdürler toplantısı öncesi Belediye Başkanı Akdoğan tarafından verilen yemeğe, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Teftiş Kurulu Başkanı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri ile okul ve kurumlarda görev yapan idareciler katıldı.

Toplantı öncesi yemekte konuşma yapan Vali Kılıç; “ Millet hayatında neyi alt alta sıralayabiliyorsanız, ne aklınıza geliyorsa, mutlak surette bütün parametreleri eğitim doğrudan etkilemektedir. Dolayısı ile iyilik eğitim ile başlar. Bu ile atanalı henüz çok az bir zaman geçmesine rağmen Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yakın çalışmalarımız oldu. Bana yetecek bilgileri aldım. Bu bilgiler, Niğdemiz adına, Valiliğimiz adına çok hayırlı bilgiler. Üniversiteye giriş sınavlarında LYS sınavlarında okullarımızın, öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin ve Milli Eğitim teşkilatımızın ne kadar iyi bir durumda olduğunun açık bir ispatıdır. Bugüne kadar gösterilen bu başarıdan dolayı, en ücra köşemizdeki öğretmenimizden başlayarak, Milli Eğitim Müdürümüze kadar ki tüm kademelerdeki eğitimci arkadaşlarıma ilimiz adına teşekkürü bir borç biliyorum. Devraldığımız bu tablonun daha iyiye gideceğini umut ediyorum” diyerek konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise yaptığı konuşmada; “ Belediyemiz olarak ev sahipliği yaptığımız bu programda siz değerli okul müdürlerimiz ile bir arada bulunmaktan gurur duyuyorum. Belediye Başkanı olduktan ve Belediye Başkanı olmadan önce de eğitimin gönlümde çok ayrı ve özel bir yeri var. Konu eğitim olduğu zaman akan suların durduğunu düşünüyorum. En iyi yatırımın da insana yapılan yatırım olduğunu belirtmek istiyorum. Örnek olarak yol yaparız, kanal yaparız, park bahçe yaparız ve bunlar bir müddet sonra eskir. Yenisi yapılır yine eskir ama eğitim öyle değil. Eğitim ülkelerin geleceği ile son derece ilgili, demokrasi ile ve yaşam şartlarının yükseltilmesiyle de son derece ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Bu bakımdan sizlerin istekleri bizim için her zaman önemli olmuştur ve önemli olmaya da devam edecek. Eğitimin lokomotifleri olma görevini üstlendiğiniz ve bu görevi başarıyla icra etmiş olmanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Son yıllara baktığımız zaman eğitim alanında Niğde'miz Türkiye'de kendi adından söz ettirmeye başladı. Bunda emekleri ve katkıları olan elbette ki sizlersiniz. Siz değerli eğitimcilerimizi tüm Niğdeliler adına ve şahsım adına kutluyor ve tebrik ediyorum. Başarılarınızın artarak devam etmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

 Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekici; “Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç'a ve Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a yoğun mesaileri arasında bize zaman ayırdıkları için teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'ın katkılarıyla sağladık. Belediye Başkanımıza hasseden teşekkür ediyorum. Katkılarının devamını diliyorum” dedi.

Yemek sonrasında enstrümanları ile programa eşlik eden müzik öğretmenlerine çiçek takdimi yapıldı.

Yemek sonrası Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen 2013-2014 Öğretim yılı Sene Başı Müdürler Toplantısında konuşan Ekinci, “Niğde’ye geldiğim günden bu yana kazanılmış olan bir ivme var. Bu yükselişi sizler ile beraber yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Okullarımızı hem fiziki hem de diğer alanlarda geliştirmek için tüm idarecilerimiz ile gayretli bir çalışma gerçekleştirdik. Eğitime yapılan yatırımların boşa gitmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bu manada siz eğitim liderlerine daha fazla görev düşüyor. Yaptığınız işin en iyi şekilde yapmaya gayret edelim. Niğde’de birçok alanda ilkleri sizler ile beraber yaşadık ve yaşamaya da devam etmek istiyoruz. Yaptığımız çalışmalar ve uygulamalar birçok il tarafından örnek alınmakta. Bu da bizleri mutlu etmektedir.” Dedi.

İdarecilerin vizyon ve misyonundan bahseden Ekinci, “Eğitime her türlü yön verecek olan sizlersiniz. Eğitim anlayışında sıradan olmayı bırakıp vizyonu ve misyonu geniş, eğitime çok yönlü bakabilecek eğitim liderleri olmalıyız. Bunu her alanda geliştirmeliyiz.Bunu gerçekleştirdiğinizi gözlemliyoruz. Bakanlık denetçilerinin ilimize gerçekleştirmiş oldukları ziyaretlerde Niğde’nin dinamik, sistemli çalışan  bir kadrosunun olduğunu ve bu kadro ile birçok güzel işlere imza atıldığı ve atılabileceği vurgusu bizleri hassaten mutlu etti. Bu manada sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

Toplantı son kısmında okul idarecileri ile soru cevap şeklinde eğitimin sorunları masaya yatırıldı.

 



Editör: TE Bilişim