Vali Kılıç’ın ziyaret amaçlı girdiği bir kuruyemişçi dükkânında bir vatandaşın düğün davetiyesi vermesi üzerine vatandaşa düğününe katılmak için söz verdi. Vali Kılıç, daha sonra makam aracını kullanmayarak valiliğe kadar yürüdü.

Bu hafta sonu tatil olmasına rağmen Pazar günü köyleri ziyaret edecek olan Vali Necmeddin Kılıç hızlı başladı. 


Niğde’ye ait halı desenlerinin kaybolmaması ve arşivlenmesi amacıyla 2002 yılında başlatılan “Otantik Desenli Niğde Halıları Projesi”nin en önemli aşaması olan Halı Müzesinin açılışı gerçekleştirildi.



CULLAZ SOKAKTA HALI MÜZESİ

Kamuoyunda “Halı Müzesi” olarak bilinen “Geleneksel Desenler Sergi Evi”nin açılışı münasebetiyle dün Cullaz Sokakta restorasyonu tamamlanan Niğde evlerinden Halıcılık Birliğine tahsis edilen mekânda tören düzenlendi.

İl Özel İdaresi tarafından Cullaz Sokak’ta restorasyonu yapılan tarihi Niğde evlerinden biri geçen sene Halıcılık Birliği’ne tahsis edildiğini belirten Niğde Valisi ve Birlik Başkanı Necmeddin Kılıç, Halıcılık Birliği tarafından binada yaklaşık bir yıldır sürdürülen çalışmaların tamamlandığını söyledi.


EL DOKUMACILIĞI YAŞATILIYOR

Açılması planlanan “Geleneksel Desenler Sergi Evi’nde” dokunan 75 adet halıdan 50 adedinin sergileneceğine dikkati çeken Vali Kılıç, diğer halılar ise değişimli olarak sergilenmeye devam edeceğini, ayrıca Sergi Evinde, el halıcılığında kullanılan malzemelerden de örneklerin yer alacağını belirtti.

NİĞDE’YE HAS 70 MOTİF

Niğde Valisi ve Birlik Başkanı Kılıç; “Şirin Niğde İlinin çok köklü, el sanatları yönünden kökyü geçmişi var. Günümüzde de tabii tarım, ticaret ve sanayide güzelliklere koşan bir İl. Ancak yeni kuşaklara ve yeni nesillere, kültürel değerlerimizi aktarma ve anlatma noktasında 70 civarında sadece Niğde İline has motifleri 1970’li yıllarda kurulan Kooperatif tarafından belirlenerek günümüze kadar aktarılması sağlanmış, yeni kuşaklarımızın hizmetine sunulmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


CULLAZ SOKAKTA İNCELEME

Otantik Desenli Niğde Halıları Projesi”nin en önemli aşaması olan Halı Müzesinin açılışını gerçekleştiren Vali Kılıç ve beraberindeki Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Sağlık Müdürü Dr. Alirıza Erdoğan, Halıcılık ve El Sanatlarını Geliştirme ve Yayma Birliği Müdürü Bilgehan Harmanşah, Cullaz Sokak’ta gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının incelediler.


VALİ HALKIN İÇİNDE

Daha sonra Valilik Makamına kadar yaya olarak giden Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, esnafın hal ve hatırını sordu. Vali Kılıç, girdiği bir dükkânından korumasına kemer aldı.



DAVETE KATILMA SÖZÜ

Vali Necmeddin Kılıç’ın ziyaret amaçlı girdiği bir kuruyemişçi dükkânında bir vatandaşın düğün davetiyesi vermesi üzerine vatandaşa düğününe katılmak için söz verdi. Vali Kılıç, daha sonra makam aracını kullanmayarak Valiliğe kadar yürüdü.


PAZAR GÜNÜ KÖYLERİ GEZECEK


Bu hafta sonu tatil olmasına rağmen Pazar günü köyleri ziyaret edecek olan Vali Necmeddin Kılıç Niğde'de ki görvine hızlı başladı. 
























Editör: TE Bilişim