Ahilik Haftası nedeni ile Niğde Valisi Necmeddin Kılıç bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Vali Kılıç mesajında ; Ahilik, Anadolu’da varlığı bin yıldan beri süregelen, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin herkese eşit muamele yapılan, Türk Milletinin köklü geleneklerinden biridir.

Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynayan Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Ayrıca insana saygı ve sevgiyi işleyen, haksız rekabeti ortadan kaldıran sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilattır. Ahilik, yalnızca bir meslek örgütlenmesini değil, günümüzde de kabul edilen evrensel değerleri benimsemiş bir dünya görüşünü yansıtmaktadır.

Ahilik Kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların mesleki kuruluşlarında yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması, çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi için Ahilik Haftası kutlamaları yapılmaktadır. Ahi Evran-ı Veli'nin Türk esnaf ve sanatkârlarına miras bıraktığı Ahilik Kültür ve prensiplerinin yaşatılması ve geleceğe taşınması, yalnız bizim için değil, bütün insanlık için faydalı sonuçlar doğuracaktır.

 

Bir yandan çağdaş dünya ile bütünleşme çabalarını sürdürürken, bir yandan da milli kimliği oluşturan değerleri korumaya çalışan, milletimizi birbirlerine yakınlaştıran ve insanlar arasında dayanışma kurulmasını sağlayan Ahilik Kültürünün korunması dileklerimle başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftasını kutlar, sevgi ve saygılar sunarım” dedi.

 

Editör: TE Bilişim