Niğde Valisi Necmeddin Kılıç 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.

 

Vali Necmeddin Kılıç mesajında şu görüşlere yer verdi; Yaşarken, bir şeylere koştururken, okurken, çalışırken kısaca hayat akıp giderken birçoğumuz farkına varamıyoruz aslında neyin ya da nelerin bizim için daha önemli, daha değerli olduğunu…  Ne zaman ki sağlığımız bozuluyor, bir yerimiz ağrıyor, sakatlanıyoruz, belki nefes alamaz hale geliyoruz işte o zaman anlıyoruz dünyada sağlıktan ve sevgiden daha önemli bir şey yok aslında…

Sağlıklı bir yaşam insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. İnsanların kaliteli ve mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulu sağlıklı bireyler olmalarından geçer. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunar.

Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Hiç kuşku yoktur ki bu anlamda doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımız, fedakârlıkları ve meslek aşkları sayesinde, insanların yaşam kalitesini yükseltmede ve bu yaşam kalitesinin duraksamaya uğradığı hallerde hastalarını sağlığına kavuşturmak adına kutsal bir mümessil olarak bu önemli ve zor görevi üstlenmişlerdir. Özünde, karşılıksız hizmet ve fedakârlık olan mesleklerin başında hiç şüphesiz hekimlik gelir. Istırap içindeyken bile hastasının yardımına koşan, acısını dindirmeden mesaisini bitirmeyen fedakâr hekim ve sağlık çalışanlarımızın bu anlayışını yansıtan örneklere her gün şahit oluyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle insanı yaşatmayı ve insanlığa nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bizlerin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesi için en güç koşullarda dahi sağlık hizmetlerinin her alanında fedakârca çalışan,  tüm yaşamımız boyunca doğumumuzdan ölümümüze kadar sağlık ve hastalık ile ilgili her ihtiyaç duyduğumuzda başvurduğumuz; hastalığımıza teşhis koyan, bizi tedavi eden tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, sevgilerimi sunarım.

 

Editör: TE Bilişim