Vali Çelik Trafik Denetimine Katıldı Vali Çelik Trafik Denetimine Katıldı

Türkiye’nin tarihi hemen her noktasını kendine ait sosyal medya kanalı aracılığı ile yüzbinlere ulaştıran ünlü Youtuber Senem Güler, bu defa Niğde’yi ve Niğde’nin tarihi yer ve mekanlarını dünyaya tanıtmak için kent genelinde çekimlerde bulundu.

Senem Güler bir Youtube ve sosyal medya fenomeni. Kendi adına açtığı youtube kanalı ile Türkiye’nin tarihi ve turistik bölgelerini, kimsenin bilmediği ama kıymeti paha biçilmez yörelerini yüzbinlere tanıtıyor. Ünlü sosyal medya fenomeni Senem Güler’in bu defaki durağı Niğde oldu ve Niğde’nin tarihi ve kültürel yerlerini, Türkiye hatta dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Gazetemiz muhabirine Niğde ilgili görüşlerini belirten ünlü Youtube Senem Güler; “Niğde benim ikinci memleketim. Bu topraklara geldiğim zaman kendimi çaresiz hissetmiyorum, yabancılık duygusu yaşamadan, ya da hiçbir plan yapmadan günlerce gezebileceğim vakit geçirebileceğim yerdeyim. Niğde’de ile ilgili izlenimlerimden şunu çıkarttım, Hedefleri olan bir şehir görüyorum, Her geçen gün kabuğundan sıyrılmaya çalışan ve özellikle kültür anlamında çıtayı yükseltmeye çalışan bir şehir. Bunu yapmaya çalışan o çok önemli kadroyu tanıyorum, fakat halkının da Anadolu'daki birçok şehre göre arzusunun çok fazla olduğunu gözlemledim” dedi.

Niğde genelinde yaptığı çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Güler; “Kadim bir şehirden bahsediyoruz. Benim hedefimde bir Görsel Türkiye envanteri çıkartmak var. Niğde tarihiyle ve kültürüyle en çok incelenmesi gereken ve kitaplarca konu olabilecek eserler ile dolu. Yıllarımı dahi alsa Niğde çalışmalarım devam edecek. Son süreçte Alper beyin kültür müdürü olması şehir için inanılmaz bir kazanç. Niğde de bunun hatırı sayılır bir şekilde farkında. Niğde’ye dönecek olursak Anadolu’da en sevdiğim şehir sırasında birinci olmayı başardı. Bende bunun farklı sebepleri var ama takip eden ve benim bu söyleşimi okuyanlara tavsiyem, biz sadece tarihi ile ilgilensek de muhteşem coğrafyası ve doğasıyla Niğde gezilecekler listesine eklenmeli. Bizler keşfedilmeye muhtaç tarihin pesindeyiz, Niğde ile ilgili çok güzel videolarımız geliyor. Bu çalışmalar yüzyıllarca okunacak izlenecek ve faydalı olacak çalışmalar. Niğde’de ikamet eden vatandaşlar yaşadıkları şehrin farkına varsınlar, bir tarih panoramasının, doğa güzellikleriyle süslü cennetinde yaşadıklarını fark etsinler” dedi.

Sosyal medya fenomeni Senem Güler aslen Nevşehir Ürgüplü ama Ankara doğumlu. İlkokulu ve liseyi Ankara’da, ortaokulu İstanbul okumuş. 1999 yılında Ankara’da yerel bir radyoda çalışma hayatına başlayıp birçok dernek ve platformda kültür ve sanat adına çalışmaları olmuş, birçok sanatsal organizasyon ve açılışta yer almıştır. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji mezunu ve yine Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümünde tahsili devam ediyor. Uzun süredir birçok dergi ve yerel gazetede Kültürel Miras üzerine gezi yazıları yazmakta, kendi adına youtube kanalından tarihi gezi kanalı ile kültürel mirası araştıran ve anlatan programlar yapmakta.

Editör: TE Bilişim