Niğde Üniversitesi ve Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından Eğitim Fakültesi bahçesinde öğrenci ve personele aşure ikram edildi.

İkram öncesi kısa bir konuşma yapan üniversitemiz Rektör Prof. Dr. Adnan Görür “Kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatabilmek için kurumlar ile işbirliği içerisinde bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Niğde Belediyesi ile birlikte Merkez Yerleşke’de aşure ikramı gerçekleştirdik. Bugün ise Emniyet Müdürlüğü’nün kıymetli mensuplarının böyle bir talebiyle burada birlikte olmak çok önemli. Özellikle Emniyet Müdürlüğü’nün bu işe bu kadar eğilmesi son derece sevindirici ve güzel bir olay” dedi.

Niğde Valisi Âlim Barut konuşmasında “Biliyorsunuz içinde bulunduğumuz ay gerçekten örf ve adetlerimizde, geleneklerimizde önemli bir yeri olan muharrem ayı. Anadolu’nun her yanında aşure yapıp komşularla paylaşmak bir adet. Burada önümüze üniversite emniyet işbirliği şeklinde geldi. Ben de burada öğrenci arkadaşlar biraya gelmek ve projenin gelişmesine katkı sağlamak için bulunuyorum ve de tüm arkadaşlarımızın aşure gününü bir anlamda kutluyorum dedi.

Aynı gün Turizm ve Otelcilik Lisesi'de Rektörlük Yemekhanesi önünde öğrenci ve personele aşure ikram etti.








Editör: TE Bilişim