Niğde Belediyesi ve Niğde Üniversitesi  işbirliği ile Merkez Yerleşke Anıt Alanı’nda öğrenci ve personele aşure ikram edildi.




Aşure ikramı öncesi Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür kısa bir konuşma yaparak etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti. Rektör Görür konuşmasında; "Aşure Günü hepinizin bildiği gibi pek çok mana yüklenmiş bir gündür. Âdem (as)’ dan insanlığın başlangıcından bugüne kadar geldiği söylenen bir çok olayla birlikte Kerbela Olayını da kapsayan önemli günlerden biridir. Bugün aslında bizim bir anlamda kültür günümüzdür. Bu kültür gününde birliğin, beraberliğin ve dostluğun ön planda olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bununla birlikte her zaman olduğu gibi Niğde Belediyesi’nin Üniversitemize destekleri de son derece önemlidir. Üniversite –Kent İşbirliğinin bir unsuru olan bugünün düzenlenmesin de emeği geçen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’da “ Geleneksel hale getirdiğimiz bu Aşure Günü’nün Niğde Belediyesi ve Niğde Üniversitesi işbirliğiyle 3.düzenliyoruz. Üniversitemizi önemsiyoruz ve bu yüzden ilk programı da burada gerçekleştiriyoruz. Tabi bir hususu da burada belirtmek istiyorum. Niğde Üniversitesi’nin Adnan Görür beyefendi döneminde altın çağını yaşadığını belirtmek istiyorum. Üniversitedeki fakülte ve öğrenci sayılarının artış göstermesi Niğde Üniversitesi’nin Türkiye’de tercih edilen üniversiteler arasında yükselen bir değer olması üniversitenin iyi yönde ilerlediğini gösteriyor. Bu bağlam da görüyoruz ki başta rektörümüz olmak üzere rektör yardımcıları ile akademik personel ve idari personelinde üniversitenin saygınlığını artırdığını söyleyebiliriz. Biz bugün de olduğu gibi Niğde Belediyesi olarak her zaman üniversitemizin yanında yer alacağız” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere ve personele aşure ikram edildi.


Editör: TE Bilişim