Niğde Grand Hotel’de gerçekleştirilen ödül törenine, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin ve Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Küresel Gazeticeler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Niğde Küresel Gazeteciler Konseyi İl Başkanı Şerife Türkeş, Küresel Gazeteciler Konseyinin diğer il temsilcileri ve davetliler katıldı.

Ödül töreninde ayrıca, Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar’a da Üniversitemizin gelişmesi, ülke çapında tanıtılması ve eğitim-öğretim seviyesinin yükseltilmesine sağladığı katkıdan dolayı teşekkür belgesi ve hediye verildi. Teşekkür belgesi ve hediyeyi Rektörümüz adına, Rektör Vekili  Prof. Dr. İlyas Gökhan aldı.

Programda Üniversiteden, Niğde’nin vizyon projesi olan ve Niğde’yi kültür ve turizm kenti haline getirmeyi hedefleyen “Marka Kent Niğde” projesindeki özverili çalışmalarından dolayı proje koordinatörü Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk, Termik Santral, Tekstil Endüstri ve diğer sanayi atıklarını çevre dostu geri dönüşüm malzemelerine dönüştürerek ülkemizi ve üniversitemizi 12 ülkede başarı ile temsil etmesi dolayısıyla Prof. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur, Niğde’nin yerel tarihi hakkındaki çalışmaları ve “5 Şubat Atatürk’ün Niğde’ye Gelişi” adlı sunumu dolayısıyla Prof. Dr. Nevzat Topal, Niğde hakkındaki 4 kitabı, 38 makale ve ansiklopedi maddesi çalışmaları ile Niğde halk kültürüne sağlamış olduğu katkı dolayısıyla Prof. Dr. Nedim Bakırcı ve “Örümcek İpeğinden Elde Edilen Bir Doku Onarım Malzemesi” konulu patent ve Teknofest kapsamında düzenlenen “ISIF2019 Uluslararası Buluş Fuarı”nda  bronz madalya kazanarak başarı elde eden Prof. Dr. Tuncay Türkeş ödül almaya hak kazandı.

Ayrıca, KOSGEB desteği ile kendi şirketini kurarak Niğde Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Balkan Savunma Şirketinin sahibi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Harun Varol teşekkür belgesi almaya hak kazanan isimler arasında yer aldı.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim