Niğde'yi ve Niğde kültürünü tanıtmak amacıyla Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 5.’si düzenlenen “Niğde Tanıtım Günlerinde sergilerinin yanı sıra halk oyunları gösterileri ve konserleriyle renk katan üniversite kendisine ayrılan stantta binlerce ziyaretçiyi de ağırladı.

Niğde Tanıtım Günleri, 20 Eylül’de düzenlenen açılış töreninin ardından başladı. Törene; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Milli Savuma Bakan Yardımcısı  Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ile Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşma yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde’nin binlerce yıllık yaşanmışlığın derin izlerini taşıyan ‘Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir’ olduğunu belirterek, “Niğde'nin; kültürel değerlerini, folklorunu, geleneklerini, yöresel ürünlerini ve sektörel değerlerini sizlerle buluşturmak ve Niğde’mizi her yönüyle tanıtmak için, Türkiye'nin kalbi Ankara'da bir araya geldik. Bu etkinliğimiz ile Niğde'ye gelemeyen, gelip de doyamayan hemşerilerimize Niğde'yi yaşatmak istedik. Niğde türkülerini birlikte söylemek, Niğde şiirlerini birlikte dillendirmek, kısaca başkentte bir ‘Niğde Rüzgarı’ estirmek istedik. Bu sebeple de başta Valiliğimiz ve Niğde Belediyemiz olmak üzere, ilçe ve belde belediyeleri, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, kamu kurumları, ticaret ve sanayi odası, esnaf odası ve sivil toplum kuruluşları ile buradayız. Bizler Kentimizin yöneticileri olarak kendimizi Niğde'nin ve Niğdelilerin emanet edildiği kişiler olarak görüyor ve bu bilinçle Niğde'yi ileriye taşıyacak projeler üretme çabası ve çalışması içerisindeyiz” dedi.

Etkinlikte; Üniversite Halk Oyunları Ekibinin yaptığı gösteri ile Dr. Öğr. Üyesi Resul Bağı şefliğinde seslendirilen Türk Halk Müziği konseri ve Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Bölümünün sergilediği ürünler katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Düzenlediği konser, sergi ve halk oyunları gösterileri ile fuara renk katan üniversitenin fuar alanında açtığı ve Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın ziyaretçileri ağırladığı stant, fuara katılan protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.  

4 gün süren organizasyon boyunca; Niğde’nin bütün tarihi, doğal, kültürel, turizm ve ekonomik değerleri, görsel/yazılı materyalleri, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle tanıtıldı.

Fuar ile ilgili görüşlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, 5. Niğde Günleri’nde üniversite adına bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Bu türden faaliyetlerin önemini vurgulayan Rektör Kar, Niğde’nin gelişmesi ve tanıtılması hususunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin her türlü katkı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.
 
Editör: TE Bilişim