CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü Kutladı.

 

 

10 0cak 1961 tarihinde kabul edilen 212 sayılı yasa gazetecilere önemli haklar sağlamıştı. 

 


Aradan geçen 52 yılda Türkiye’de köprülerin altından çok sular geçti. Gazetecilerin çalışma koşulları giderek zorlaştı. İşsizlik de işten çıkarmalar da arttı. İş güvencesinin en büyük dayanağı olan sendikal hareket Basında holdingleşmenin, tekelleşme sürecinin sonucu olarak işyerlerinden tek tek sökülüp atıldı. Gazeteciler AKP yönetiminin baskılarıyla yandaş hale dönüştürüldü. Hükümeti eleştiren yazılar yazan gazeteciler “Ergenekon Örgütü” üyeliği suçlamalarıyla hapse atıldı. Mesnetsiz suçlamaların hat safhaya ulaştığı, hiçbir dayanağı olmayan suçlamalar yüzünden hapis yatan gazetecilerin neyle suçlandıkları bile belli değilken, kişilik haklarından mahrum bırakılmaları ne kadar doğru?

 

   II. Mahmut Döneminde  bile gazetecilik bugünkinden daha özgür, bağımsız olmuştur. 1971 Askeri darbesinden sonra her ne kadar bazı kısıtlamalar olmuşsa da şimdiki hükümet dönemindeki kadar gazetecilik bu kadar baskı altına alınmamıştır. Gazeteler ve gazeteciler yandaş haberler vermediği sürece yok olmaya mahkum edilmiştir. Her şeye rağmen tarafsız olmaya çalışan ve doğru haber vermek için gayret sarfeden gazeteciler resmen varolma savaşı vermektedir.

 

   Cumhuriyet Halk Partisi olarak düşüncemiz ve inancımız gazetecilik mesleğinin özgür ve bağımsız olması yönündedir. Tutuklu Milletvekilimiz Gazeteci Mustafa BALBAY’ın da dahil olduğu gazetecilerin hapis süreçlerinin bir an önce son bulması ve özgürlüklerine kavuşmalarının sağlanması gerekmektedir.

 


    Bütün olumsuz koşullara rağmen varolma savaşı veren tüm Gazeteci dostlarımızın, Basın emekçilerinin “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” KUTLU OLSUN.

 



Editör: TE Bilişim