Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, Ulukışla ilçesine bağlı 3 köyün gelişme sahası kapsamında başka bir yere taşınacağını söyledi. 

Müdür Akaycan, taşınması amaçlanan köylerin gelişmesi hedeflendiğini belirtti. 2014 Yılında yapımı bitirilen 160 adet konutun Ulukışla ilçesine bağlı Gedeli köyünde hak sahiplerine teslim ettiklerini ifade eden Akaycan, “Köy halkının konutları görüp beğenmesinden sonra 8 tane köyümüz müracaat etti. Ancak 3 köyün arazilerinin uygun olduğu tarafımızdan tespit edilip projeleri yapıldı. İmar durumu bitti” dedi.
Tüm evrakları gönderdiklerini ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onay beklediklerini anlatan Akaycan; “Ulukışla İlçesine bağlı köylerimiz Tekneçukur köyü, Hasangazi ve Çanakçı köyleri. Ortalama olarak 50’şer konut olarak 3 köyümüze toplamda 150 konut yapılacak. Konutlar bittikten sonra bunların artacağını tahmin etmekteyiz” diye konuştu.

“Köylerimize yeni yerleşim alanları açıp gelişmesini sağlayacağız” diyen Akaycan; “ Bu yer değişimini köylerimizin gelişimine katkı olması için yapıyoruz. Ayrıca köylere de dönüşüm başladığından dolayı ihtiyaçlar ortaya çıkmıştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak bu konuda tüm köylerimize yardımcı olmaya çalışmaktayız. Bakanlığımızın onayından sonra 2016 yılında bu 3 köyümüzde inşaatlara başlayacağız. Köy gelişim alanlarının daralması, yeniden köy alanlarının genişlemesi ve köylerin genişlemekte olduğu için ihtiyaçlara cevap verebilmek için yapılacak” dedi.

“Bakanlılığımız projeyi tasdik ettiği zaman belli bir ödenek ile bunları ilimize tevdi etmektedir” diyen Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Akaycan; “İnşaat bittikten sonra teslim edildiği zaman iki yılı ödemesiz 10 yıl içerisinde ödemesi mevcuttur. Ortalama ödeme 40 Bin TL olup bu evler 80 m2 evlerdir. Bu inşaatımıza 2016 yılında başladığımız zaman 2018 yılında vatandaşlarımıza evlerini teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim