Çocuk ihmal ve istismarı konusunda toplumun her kesimine ulaşarak önleyici faaliyetlerde UCİM, “İstismarın Psikolojik ve Hukuki Boyutu” konulu farkındalık eğitimi gerçekleştirdi.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Niğde Temsilciliği, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında üniversitesi öğrencilerine, Çocuk istismarının psikolojik ve hukuki boyutu konulu farkındalık eğitimi gerçekleştirdi.

Çocuk ihmal ve istismarı konusunda toplumun her kesimine ulaşarak önleyici faaliyetlerde bulunan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Niğde İl Temsilcisi Arzu Şahan, öğrencilere derneğin tanıtımını yaparak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şahan, amaçlarının bireyin doğum öncesinden başlayarak tüm gelişim evlerinde sağlıklı bir biçimde yetiştirmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Çocuk istismarı ve ihmali ile ilgili olarak çalışmalar sürdürdüklerini belirten UCİM Niğde İl Temsilcisi Arzu Şahan, “Bilimsel yöntemlerle bilgi elde etmek ve üretmek, çocuk istismar ve ihmallerini önlemek ve halkı bilgilendirmek, farkındalık oluşturmak ve istismar vakalarında danışmanlık yapmak gibi çalışmalarımız var. Bu yönde yaptığımız çalışmalarımızı artırarak devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı AFAD bu sefer kuyuya düşen oğlağı kurtardı

UCİM Niğde Hukuk Koordinatörü Avukat Orpen Nergiz çocuk istismarının hukuki boyutunu, UCİM Niğde gönüllüsü Uzman Psikolog Gülşah Kılınç tarafından çocuk istismarının psikolojik boyutu anlatıldı.

Eğitimi ilgiyle izleyen öğrenciler, duyarlılık ve farkındalıkları için UCİM’e teşekkür ettiler. Eğitim soru cevap bölümüyle son buldu. Program sonunda UCİM Niğde İl Temsilcisi Arzu Şahan, eğitim için kendilerini davet eden, Rabia Tavlar, Melike Yılmaz ve Taha Aslantürk’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim