Büyük Zaferin kilometre taşlarından birisi olan Büyük Taarruz’un 92. yıl dönümü dolaysıyla Tyana Gençlik Meclisi Afyon Kocatepe’ye gidiyor.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

 

30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimlerden sonra göreve gelen Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın önderliğinde kurulan Tyana Gençlik Meclisi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Tyana Gençlik Meclisi Başkanı Tufan Oğram önderliğinde Kemerhisar’da göz dolduran etkinlikler yapmaya devam eden gençler, 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Afyon Kocatepe’de Mustafa Kemal’in yolunda Büyük Taarruz’u anmaya, zaferi kutlamaya gidiyorlar.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Oğram; “Büyük Türk Tarihin,n kilometre taşlarından birisi olan Büyük Taarruz ve onun neticesinde sonuçlanan Kurtuluş Savaşı tarihi misyonu dışında, Çağdaş Türkiye’nin kuruluşunu ortaya çıkaran düşüncedir. Elbette tarihimizde acı tecrübelerle kazanılmış savaşlar vardır. Kurtuluş Savaşı’da bu eksende işgale karşı bir ulusun bütünlükle nasıl mücadele edeceğinin göstergesi olarak emperyalistlere ders niteliğindedir. Bilinmelidir ki 1922’de ki irade ve kararlılık 2014’de de sürmektedir. Bu eksende kimseler aksini düşünmesin. Atatürk Gençliği görev başındadır. Atatürk Gençliği, Tyana Gençliği’nde vücut bulmuştur. Onun devrimlerinin sıkı takipçisi olarak devam edecektir” dedi.

25 Ağustos Pazartesi günü saat 10:00’da Kemerhisar’da hareket edecek olan 60 genç Konya üstünden akşam saatlerinde Afyon’da olacak.

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ise konu ile ilgili olarak; “Ne mutlu böylesine sorumluluk sahibi, tarih bilinci bir kuşağın sahipleriyiz. Biliyoruz ki bu kuşak ve onların Atatürkçü iradesi bu ülkeye sahip çıkacaktır. Bizler geleceğimiz olan genç ve çocuklarımıza sahip çıkmayı ve onlara katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha önce düzenledikleri gençlik şöleni, eğitim çalışmaları, Anıtkabir ziyareti ile dikkatleri üzerine çeken Tyana Gençlik Meclisi yapacağı bu faaliyetle yaza veda ederken, son baharda Kemerhisar için etkili projeleriyle yeniden meydanlara çıkacak.

 

Editör: TE Bilişim