Kemerhisar Beldesi gençleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret ettiler.


Sabah 5.30’da iki otobüsle yola çıkan 60 genç Kemerhisar (Tyana) Gençlik Meclisi Üyeleri 19 Mayıs coşkusunu yaşarken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret ettiler. Sabahın ilk ışıklarında yola çıkan gençleri Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Kemerhisar Belediyesi önünden yolcu etti.

Ankara’ya giden ve Anıtkabir’i ilk kez gören Kemerhisar (Tyana) Gençlik Meclisi Üyelerinin aslanlı yolda yürürken çok heyecanlı oldukları gözlemlendi. Binlerce insanın akın ettiği Anıtkabir’de Kemerhisar (Tyana) Gençlik Meclisi Üyeleri’nin hep birlikte okuduğu İstiklal Marşı ve Gençliğe hitabe Anıtkabir’i ziyaret edenler tarafından ilgi ile izlendi ve büyük alkış aldı. Atatürk’ün huzuruna çıkmanın verdiği heyecanla dolu gençler ziyaretlerini Atatürk’e ait eşyaların sergilendiği müze, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, Çanakkale Savaşı Müzesi de gezerek sürdürdüler. Anıtkabir anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar daha sonra Atatürk’ün mumdan yapılmış heykeli ile hatıra fotoğrafı da çekinen Kemerhisar (Tyana) Gençlik Meclisi Üyeleri Anıtkabir Mozelesine çıkarak Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulundular.

Ziyaretin sonunda Anıtkabir Komutanlığında görevli askerlerin nöbet değişimi gençler tarafından ilgiyle izlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Ankara’ya gerçekleştirilen ziyaret dolayısıyla gençler “Bu ziyaretimizi gerçekleştirmemizde bizden desteğini esirgemeyen ve gençliğe her zaman çok fazla önem veren Belediye Başkanımız Beytullah Kirazcı’ya çok teşekkür ediyoruz” dediler.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Kemerhisar (Tyana) Gençlik Meclisi Üyelerinin Ankara’ya yaptıkları bir günlük ziyaret Anıtkabir ziyaretinin ardından Gençlik Parkında yemek molası ve eğlence olarak devam etti. Kemerhisar’a dönüşte gençler Tuz Gölü’nde mola vererek gün batımını izleme şansıda yakaladı.

 
Editör: TE Bilişim