Türkiye Gençlik Vakfı Niğde Temsilciliği, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin  Bilal Erdoğan ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete girdi.

Düzenlenen açılış programına Vali  Yılmaz Şimşek, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi  Necmettin  Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Ak Parti Milletvekili adayları Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Sedat Çağlar, TÜGVA Niğde Temsilcisi Burak Yaşar, kurum müdürleri, Siyasi Parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Niğde Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan açılışta konuşan TÜGVA Yüksek İstişare Kurul Üyesi  Bilal Erdoğan, Türkiye´nin geleceğini kuracak olan gençlerin değerlerini benimsemiş, kimliğini bilen, hangi inanç dünyasına, hangi medeniyet değerlerine ait olduğunu çok iyi bilen gençler olduğunu söyledi.

TÜGVA’nın, gençlerin iyi bir şekilde yetişmesini kendine hedef edinmiş bir vakıf olduğunu ifade eden  Bilal Erdoğan Türkiye´nin her yerinde ortaokuldan üniversiteye, çalışan gençliğe kadar, teşkilatlanan, gençlere sporla, sanatla, kültürle, teknolojiyle buluşturan yeni nesil bir gençlik vakfı olduğunun altını çizdi.

Gençliğin korunmasının anayasal bir görev olduğunu belirten Erdoğan, "Nelerden korunması? Uyuşturucusundan teknoloji bağımlılığına varana kadar sigarasından alkol bağımlılığına varıncaya kadar korunması. Bakıyorsunuz, dünyanın bütün medyası, bütün sineması, bütün endüstrileri bu bağımlılıkları gençlerin önüne en kolay şekilde ulaşacağı mesafeye getirmeye çalışıyor. Şimdiye kadar bununla mücadeleyi konuşuyorduk. Artık Türkiye olarak hamdolsun öyle bir noktaya geldik ki bütün bu zararlı unsurları, gençliğimizi zehirleyen bu etkenleri önümüze sunan, süren zihniyetle mücadeleye başlayabildik. Bunlarla mücadele etmemiz için, bu zihniyetin sahipleriyle mücadele etmemiz gerekiyordu" dedi.

2013 yılında kurulan TÜGVA’nın gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan koruyarak geleceğe hazırlamak adına çok güzel çalışmalar yaptığını belirten Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ise konuşmasında “Şüphesiz ki; bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz binamızda,  vatanına, milletine, bayrağına, geleceğine ve İlimize en iyi şekilde hizmet edecek gençler yetişecektir” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yılmaz Şimşek, TÜGVA Yüksek İstişare Kurul Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ve Protokol üyeleri yeni hizmet binasının açılış kurdelesini kestiler.

Gerçekleştirilen açılışın ardından hizmet binası bahçesinde kurulan platformda ok atan Niğde Protokolu ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurul Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan daha sonra vatandaşlarla birlikte iftar açtılar.


 
Editör: TE Bilişim