Basın açıklamasına Ak Parti Niğde il başkanı Mahmut Peşin, Ak Parti Niğde ilçe başkanı Mehmet Ali Şafak, bir çok siyasi ve halk katıldı.
 
TÜGVA Niğde Temsilciliğince düzenlenen etkinlikte Niğde Dışarı Camisi'nde cuma namazının ardından basın açıklaması yapıldı.
 
TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar, burada yaptığı konuşmada, ezanın insanlara haklı oldukları takdirde dünyayı karşısına alacak gücü verdiğini söyledi.
 
Ezanın Mekke, Horasan, Semerkand, Buhara, Bağdat, Irak, Mısır, Suriye, Kosova, Bosna, Endülüs, İstanbul ve Kırım'ın fetih müjdecisi olduğunu belirten Yaşar, "Ezan dünyanın her yerinden mazlumların tek silahı, tutsak İhvan'ın özgürlük türküsü, bu dünyanın çakılı manevi çivisi ve tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir." dedi.
 
Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezana yapılan saygısızlığı kabul edemeyeceklerini vurgulayan Yaşar, bu durumun anlaşılır bir tarafı bulunmadığını kaydetti.
 
Kudüs'te de ezanın engellendiğini hatırlatan Yaşar, "En ufak zerresinde bir acı olduğunda içten hissettiğimiz Mescid-i Aksa'mızda bir vakit ezanın okunmadığını, nefesimizin kesilmesiyle öğrenmiş olduk. Ardından, bebek katili Netanyahu'nun Cumhurbaşkanımıza 'diktatör' ifadesi ile aşağılık bir şekilde yüklenmesi, öfkemizi körükledi." ifadesini kullandı.



 
 
Editör: TE Bilişim