Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği Genel Kurulu'nda Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun desteklediği adaylara karşı Türkiye Gazeteciler Platformu'nun desteklediği adaylar açık oy farkla seçimi kazandı.

 

 

Türkiye Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve BGC Başkanı Nuri Kolaylı, "Türkiye'nin 4 bir yanındaki Anadolu Yerel Gazete Sahipleri, adil bir seçimde demokratik tercihlerini açık oy farkıyla ortaya koyarak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun yapmış olduğu hukuksuzluklara karşı en güzel cevabı vermişlerdir. Anadolu'nun zaferini, bölgesel federasyonlarımızı kurup, Ankara'daki Konfederasyon yapılanmamızı tamamlayarak taçlandıracağız." dedi.

 

 

TÜRKİYE GAZETECİLER PLATFORMU'NUN ZAFERİ...

 

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Basın İlan Kurumu’na Anadolu’dan 3 temsilci üyenin seçimi için gerçekleşen genel kurul, Ankara Rixos Grand Otel Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

 

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın da katıldığı genel kurulda Türkiye Gazeteciler Federasyonu adaylarına karşı yarışan Mehmet Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen, seçimi kazanarak Basın İlan Kurumu delegeliklerine seçildiler.BİK Anadolu Gazete Sahipleri seçimine Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Süleyman Tuzcu, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Borun Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alpaslan Düzgün,Niğde Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve Yankı Gazetesi Sahibi Yavuz Malkoç, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı ve Yeşil Bor Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kıvanç Şimşek, Ulukışla Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasin Düzgün katıldılar.Divan Başkanlığı’nı BYEGM Hukuk Muşaviri Mustafa Özben’in yaptığı seçimde Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim katip üye olarak görev yaptı. Türkiye Gazeteciler Platformu'nun teklifi ile Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Alpaslan Düzgün Divan Kurulu Seçim Tasnif Komisyonu'nda görev aldı.

 

BİK Anadolu Gazete Sahipleri seçimini Türkiye Gazeteciler Platformu'nun desteklediği Mustafa Arslan, Şevket Erzen ve M. Nuri Kolaylı grubu kazandı. Seçime 1082 katılım olurken 1058 oy kullanıldı,Türkiye Gazeteciler Platformu'nun desteklediği Mustafa Arslan 578, M. Nuri Kolaylı 566 ve Şevket Erzen 559 oy alarak BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği’ne seçilirken Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun desteklediği  adaylardan İbrahim Aslan 450, Kemal Özdilek 442, Yusuf Gürbüz ise 423 oyda kaldı.

 

Seçimin ardından Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği görevini sürdüren Türkiye Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Arslan ile ilk kez BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği görevine seçilen Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Türkiye Gazeteciler Platformu'ndan aldıkları güçle başarılı bir seçime imza attıklarını söylediler. Seçimin, Anadolu'nun zaferi anlamı taşıdığını ve Türkiye'nin her ilinden oy alarak seçildikleri görevin kendilerine önemli sorumluluklar yüklediğini ifade eden Kolaylı, Arslan ve Erzen, "Başarılı bir genel kurulu geride bırakıyoruz. Sektörümüzde yaşanan sorunların çözümü ve Basın İlan Kurumu'nun Anadolu basınına katkıda bulunması için çalışacağız" diye konuştular.Türkiye Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı, "Türkiye'nin 4 bir yanınıdaki Anadolu Yerel Gazete Sahipleri adil bir seçimde demokratik tercihlerini açık oy farkıyla ortaya koyarak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun yapmış olduğu hukuksuzluklara karşı en güzel cevabı vermişlerdir.Anadolu'nun zaferini bölgesel federasyonlarımızı kurup, Ankara'daki Konfederasyon yapılanmamızı tamamlayarak taçlandıracağız." dedi.

 

 



Editör: TE Bilişim