Türk Ocakları iki yıl önce Ramazan ayında Irak ve Suriye'deki Türkmen soydaşlarımız için başlattığı "Bu Ramazan'da Elini Türkmeneli'ne Uzat" Yardım kampanyasını başarıyla yürütmüş, Ramazan ayının ardından da "Bugün ve Her Zaman Elini Türkmeneli'ne Uzat" adıyla kampanyaya devam etmişti. Bu süreçte yüzbinlerce liralık nakdi ve ayni yardım değerli yardımseverlerden ve gönüldaşlarımızdan toplanmış, Irak ve Suriye'de ve ayrıca ülkemizdeki kamplarda gıda, giyecek, konut desteği, ısınma desteği ve nakdi olarak dağıtılmıştır. Kurban Bayramlarında ise binin üzerinde kurban kesilerek hem Türkiye içinde hem de Irak, Suriye ve Afganistan'da soydaşlarımıza ulaştırılmıştır. Kampanyamız yasal süresi olan 2 yıl boyunca devam etmiş, yardımlar son günlerde de Türkmen Dağı'nda mücadele eden soydaşlarımıza ulaştırılmıştır.
 
Yardım Kampanyamız yasal süresinin bitiminin ardından yeniden yapılan girişimlerle tekrar başlamıştır. "Türk'ün Ocağından Türk Dünyasına Yardım Eli" başlığıyla tertiplediğimiz yardım kampanyasının kapsamı da genişletilmiş, Türk Dünyası'nın her yerindeki mazlum ve mağdur soydaşlarımız için yardım toplanabilir hale getirilmiştir.
 
TÜRK'ÜN OCAĞINDAN TÜRK DÜNYASINA YARDIM ELİ
 
Değerli Gönüldaşılarımız, yardımsever vatandaşlarımız,
 
Bugün Türk Dünyası'ndaki Mazlum ve Mağdur Soydaşlarımız İçin Ne Yaptın?
 
Irak ve Suriye Türkmenleri, Afganistan Türkleri, Doğu Türkistanlı Uygurlar senin yardım elini bekliyor. Türk'ün asırlık çınarı Türk Ocağı da size bir gönül köprüsü kuruyor. İhtiyaç dahilinde sürekli kullanılmak üzere toplanacak yardımlara sen de katkıda bulun! 
 
Başta Suriye ve Irak Türkmenleri olmak üzere bütün ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza yardımlarınızı ulaştırıyoruz. 
 
Türk Ocakları Derneği Genel Merkezi adına açılmış olan aşağıdaki hesaplara nakdi yardımda bulunarak, soydaşlarımızın ocaklarının tütmesine bir katkıda bulunabilirisiniz
 
HALEP'İN SON ÇIĞLINA SES VER!
 
Türkmen yurdu Halep tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Her gün bombalanan şehirde çoğunluğu Türkmen binlerce sivil hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Çocuklar öksüz ve yetim kalıyor. Sözün bittiği, tek gerçeğin ölüm olduğu Halep için, sizleri bu son çığlığa ses vermeye davet ediyoruz.
 
Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından açılan yardım hesaplarımıza nakdi yardımda bulunarak Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için destek sağlayabilirsiniz:
 
Hesap Adı: Türk Ocakları Derneği Genel Merkezi
 
Ziraat Bankası Balgat Şubesi
TR33 0001 0013 9534 2775 0450 09
 
Vakıfbank Balgat Şubesi
TR74 0001 5001 5800 7304 4221 05

 
Editör: TE Bilişim