Türk Ocaklı Gençlerden Hocalı Katliamı ile ilgili yazılı basın açıklaması ;

 

Dost ve kardeş Azerbaycan topraklarının Ermeniler tarafından işgali süreci, 25-26 Şubat 1992 tarihinde Dağlık Karabağ'ın Hocalı kentinde kadın - çocuk demeden yapılan insanlık dışı katliamla başlamıştır.  Hocalı katliamının yirminci yıldönümünde derin bir acı ve üzüntü içindeyiz.

 

Azerbaycan’ın topraklarının yaklaşık beşte birinde hala Ermeni işgali sürmektedir. Azerbaycan Cumhuriyeti nüfusunun yüzde onundan fazlası yerlerinden edilmiş ve sığınmacı duruma düşürülmüştür.

 

Azerbaycan resmi makamlarının açıklamalarında saldırıda 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere 613 kişinin yaşamını yitirdiği ve 150 kişinin akıbetinin bilinmediği yönündedir. İnsan Hakları İzleme Örgütü de Hocalı Katliamını, Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir.

 

 Uluslararası hukuka aykırı saldırgan politikalarıyla insanlık değerlerini ayaklar altına alan ve uluslararası topluma meydan okuyan Ermenistan, Kafkasya bölgesinde barış ve güvenliği tehdit eden, kronik istikrarsızlık unsurudur.

 

Komşularına karşı düşmanlık siyaseti ve bölge ülkelerinden toprak taleplerini sürdürmek, işbaşına gelen bütün Ermeni hükümetlerinin ısrarla ve inatla izlediği devlet politikasıdır.

 

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve kapalı olan kara sınırının açılmasının önündeki en büyük engel de Türkiye düşmanlığı üzerine inşa edilen Ermeni politikalarıdır. Ermenistan, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü sorgulamakta ve ortak sınırı tanımamaktadır.

 

Bunun yanı sıra, Türkiye’nin milli sembollerini sahiplenmek gafletini göstermekte ve sahte soykırım yalanıyla Türk Tarihi ve Türk Milletini mahkûm ettirmek için hayasız bir karalama kampanyası sürdürmektedir.

 

Ermenistan’ın bu düşmanlık politikaları değişmediği ve Azeri toprakları üzerindeki Ermeni işgali sona ermediği sürece iki ülke arasındaki kara sınırının açılması ve Erivan’la diplomatik ilişki kurulması hiçbir şart altında düşünülmemelidir.  Bunun aksi politikalar Türk Milleti’nden destek ve karşılık bulmayacak, bu yöndeki hazırlık ve çabalar milli vicdanı derinden yaralayacaktır.

 

Türk Milliyetçileri, dış baskılar ve ucuz siyasi hesaplarla bu yönde politika değişikliğine gidilmesi niyetlerine ve girişimlerine sonuna kadar karşı çıkacaktır.

 

Türkiye ile Azerbaycan arasında sarsılmaz temellere dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin “tek millet - iki devlet” anlayışına uygun olarak ebediyete kadar gelişerek süreceğine yürekten inandığımızı bu vesileyle belirtmek isteriz.

 

Hocalı katliamında ve Ermeni işgalinde hayatını kaybeden soydaşlarımızın aziz hatıralarını teessürle anıyor, Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

  

TÜRK OCAKLARI NİĞDE ŞUBESİ GENÇLİK KURULU


Editör: TE Bilişim