Türk Ocakları Niğde Şube Başkanlığından yapılan açıklamada; “27 Eylül 2020 sabahı Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin cephe hattında geniş çaplı provokatif saldırı gerçekleştirerek Azerbaycan ordusu ile Kapanlı (Terter rayonu), Çıraklı ve Ortakerbent (Ağdam rayonu), Alhamlı ve Şükürbeyli (Fuzuli rayonu) ile Çocukmercanlı (Cebrail rayonu) köylerini ağır silahlarla yoğun şekilde ateşe tutarak gerçekleştirdiği ateşkes ihlali, Azerbaycan devletinin halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için meşru müdafaa hakkını kullanmasıyla cevaplanmıştır. Azerbaycan’ın başlattığı karşı harekat neticesinde uzun yıllardır işgal altında olan Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı, Büyük Mercanlı ve Nüzgar köyleriyle Murovdağ zirvesi Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçmiştir.

Dünyanın gözü önünde on yıllardır Azerbaycan topraklarındaki işgalci konumunu sürdüren, soykırımcı kimliğini kanlı betondan sözde anıtların ardına saklamaya çalışan, Güney Kafkasya bölgesinde istikrarsızlık ve güvenliksizlik ortamına aracılık eden ve evsahipliği yapan, barış ve istikrarın önünü kapatacak her türlü politikayı körükleyen Ermenistan’ın uluslararası hukuku yine açıkça ihlal eden ve sivil kayıplara da yol açan saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türk Ocakları Niğde Şubesi olarak şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa dileriz.

Yukarı Karabağ ve çevresindeki Azerbaycan topraklarını işgaline karşı alınmış olan ve bu toprakların Azerbaycan Cumhuriyeti’ne ait olduğunu tasdik eden BMGK kararlarını hiçe sayan Ermenistan, AGİT Minsk Grubu’nun barışçıl çözüm ısrarını ve ihmalkarlığını ise kötüye kullanmaktadır. Uluslararası tüm yükümlülük ve sorumluluklarına uyan, ahlaklı ve hakça davranan Azerbaycan Cumhuriyeti, Türk devleti olmanın faziletini tüm dünyaya göstermeye devam etmektedir. Milletimizle birlikte Türk Ocakları Niğde Şubesi olarak her daim, tüm imkanlarımızla Azerbaycan’daki kardeşlerimizin ve haklı davasında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yanındayız.” Diyerek bir açıklamasını veciz bir dize ile tamamladı.

Birdir bizim hər halımız,                                                   

Sevincimiz-məlalımız,

Bayraqlarda hilalımız,

Azərbaycan-Türkiyə.

Editör: TE Bilişim