Türk Harb-İş Sendikası Bor Şubesi 15. Genel kurulu Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.


Foto-Video : Yasin Bekiş
Haber: Ali Akbaş

  Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi Sosyal Salonunda 07 Haziran 2014 Cumartesi günü gerçekleşen Türk Harb-İş Sendikası Bor Şubesi 15.Olağan Genel Kuruluna mevcut başkan Ali İhsan Daş ve Turhan Acer yönetim üyeleri listesiyle aday oldu.

 

Divan Teşekkülü oluşturuldu. Divan Başkanlığına Genel Başkan Bayram BOZAL, Başkan Yardımcılığına Yüksel İlbeyli, İsmail Alıca, Divan Kâtipliğine Sefa YILMAZ,  Kıdemli üye Adnan Battal görev aldı.

 

Gündemin açıklanması ardından Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ardından Somada ve Diğer iş yerlerinde iş kazası nedeniyle Şehit olan işçi kardeşlerimiz dualarla anılarak gündem maddelerine geçildi.

 

Türk Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, 15.Olağan Genel Kurul Toplantısında söz alarak,24.Dönem TİS ve 6351 sayılı iş sağlığı ve İş Güvenliği konularında açıklamalarda bulunarak üyeleri bilgilendirerek birlik beraberlik mesajı verdi.


BAŞKAN ERAT'TAN DESTEK MESAJI

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise konuşmasında; "Askeri Fabrika ve Çalışanlarının Ülke Bor ilçesine büyük  katkılar sağladığını dile getirerek, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Bayram Bozal ve Yönetim Üyelerini ilçemde ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duydum. İlçemiz adına değerli katkıları olan herlese şükranlarımızı iletiyoruz. İfadesinde bulunarak. Fabrikanın daha da gelişmesi yönünde uğraşıların sevindirici olduğunun önemini altını çizerek, seçimlerin hayırlara vesile olmasını diledi.


 
Türk Harb-İş Sendikası Bor Şubesinin 15. Genel Kuruluna, Türk Harb-İş Sendikası çevre illerden şube başkanları ve genel merkezden katılım yoğun oldu. Genel Kurula, Türk Harb-İş Genel Başkan Yardımcısı İdris Keşan, Genel Merkez Danışması Mehmet Akif Özkan,  Ege Bölgesi Şube Başkanı İrfan Akgönül, Kayseri Şube Başkanı Özgur Özsoy,  Kayseri Şubesi Genel Sekreteri Yücel Doğan, Kayseri 2. Şube Başkanı Metin Çetindağ,  Konya Şubesi Mali Sekreteri Hasan Hüseyin Bilal, Erzurum Şube Başkanı Sefa Yılmaz, Diyarbakır Şube Başkanı Abas Özdaman, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Belediye-İş Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca, Sendikanın Bor Şubesi Eski Başkanı Abdullah Tuğrul, Türk Kızılayı Bor Şube Başkanı İhsan Beyit, NGC Eski Başkanı Necmi Pişkin, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri, sendika üyeleri katıldı.

ÜYELERİMİZE HEP GERÇEKLERİ SÖYLEDİK
 
Türk Harb-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Ali İhsan Daş yaptığı konuşmasında;  Türk Harb-İş Sendikası ilkeleri olan yüzü her zaman emeğe ve emekçiye dönük bir sendikadır.

Türk Harb-İş sadece ve sadece üyesinden talimat alır ve ona hizmet eder. Onun için açık ve şeffaf bir yönetimle üyelerimize karşı hep hesap veren, üyenin fikirlerini dikkate alan bir yönetim olduk. Kapalı kapılar ardında hiçbir hesabımız olmadı, risk alma pahasına gerçekleri örtme yoluna gitmedik. hukuk dışı oluşumlara müsaade etmedik etmeyeceğiz. Yapıcı olduk bir sorun varsa çoğunluğa zarar vermemek adına kararlar aldık. Kavgadan yana huzur bozmadan yana hiç olmadık. Bundan sonrada olmayacağız. Bizim yönetim anlayışımız üyenin gerçekten sevdiği ve üyesini gerçekten seven, üyesinin bütün hak ve menfaatlerini savunan kişidir. Sadece seçimden seçime üyesine yakın olan, hatırlayan kişiler değildir. Yönetimler gelip geçicidir. Kalıcı olan siz üyelerimizsiniz, işyerimizin, sendikamızdır. Baki kalan bu kubbede bir hoş seda bırakabilmektir. Bilsem ki her şeyi kaybedeceğim doğru neyse onu söyleyeceğim. Üyelerimize hep gerçekleri söyledik, pembe tablolar çizerek ulaşılmayacak hedefler gösterip üyemizi yanlış bilgilendirmedik."dedi. 

SENDİKACININ GÖREVİ GELECEĞİ GÖRMEKTİR

Sendika Başkanı Ali İhsan Daş Konuşmasının devamında ; "Bizler sendikacıyız. Emeğin ve üyemizin savunucusuyuz. Bizler politikacı değiliz bizim tek hedefimiz çocuklarımızı namerde muhtaç etmemektir. Haksızlık karşısında susmamaktır. Onun için üyenin hakkını savunursun politika yapıyor derler, işvereni eleştirirsin muhalefet yapıyor derler. Kim ne derse desin bizler işimizi yapacağız. Sendikacının görevi geleceği görmektir. Tedbir almaktır. Sendikacı herkesle görüşür ve üyeleri için gerekli önlemleri alır. 

Kıymetli arkadaşlarım bizim çizgimiz “emek en yüce değerdir” diyen Atatürk’ün çizgisidir. Bizim çizgimiz; “Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için” diyen Yunus Emre’nin çizgisidir. Sendikacılar olarak bizler size efendi olmaya gelmedik, biz sizin hizmetkarınız olmaya geldik."diyerek sözlerini tamamladı. 
 

Türk Harb-İş Sendikası Bor Şubesi üyelerinin başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirlemek üzere sandık seçim kurulu oluştu. Kapalı zarf usulüyle sandıkta oy kullanımına geçildi. Toplam 130 Üyenin katılımıyla 127 üyenin oy kullandığı seçimde; Başkan adayı Turhan Acer 47 Oy aldı. .Ali İhsan Daş 78 Oy alarak yeniden göreve getirildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine;

 

Başkan : Ali İhsan Daş

Genel Sekreter: Namık Yeşildağ

Mali Sekreter: Hasan Fındıkal

Denetim Kurulu Üyeliğine: Ahmet Evin, Hasan Hüseyin Aksel, Ali Uğur

Disiplin Kurulu Üyeliğine: Veysel Cancı, Servet Karakaş, Yusuf  Koyukan, Oktay Emektar, Mustafa Yılmaz

Genel Merkez Üst Kurul Delegesi: Soner Er, Ümit Uçar göreve getirildi.

 

 
Editör: TE Bilişim